SZANK–IRIG

2018.05.13. 18:04

Erdei központ épül, szanki segítséggel

Hamarosan indulhat annak az IPA-projektnek (Magyarország–Szerbia közötti Határon Átnyúló Együttműködési Program) a megvalósítása, amelynek keretében a vajdasági Irig (Ürög) községben egyedülálló terápiaközpont épül fel – magyar oldalról Szank részvételével.

Tapodi Kálmán

A csaknem 350 ezer eurós projektben Irig község önkormányzata, a szerbiai erdészeti és környezetvédelmi hivatal, az Irig az én városom Egyesület, valamint Szank község önkormányzata működik együtt.

A beruházás célja egy úgynevezett erdei terápiaközpont (selfnesscentrum, tanösvény, amfiteátrum, gyógynövénykert) létrehozása – illetve ennek társadalmi, gazdasági hatásának elemzése.

Patkós Zsolt szanki polgármester elmondta: magyar részről a projekthez tartozó elemzések, felmérések elkészítése lesz a feladat. Ehhez együttműködnek a Budapesti Metropolitan Egyetemmel és a Kiskunsági Nemzeti Parkkal.

A projekt részeként szintén felmérik a kiskunmajsai járás turisztikai attrakcióit és fejlesztési lehetőségeit, valamint lesz lehetőség szakmai továbbképzésekre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában