Hajós

2018.05.27. 11:30

Borlovagokat is avattak a hajósi borünnepen

A kisváros legjelentősebb rendezvénye lett az Orbán-napi borünnep, amit 38. alkalommal rendeztek meg a Hajós-Pincefaluban, ahol közel 1200 pince és présház sorakozik egymás mellett.

Tapodi Kálmán

A programok pénteken kezdődtek és szombaton tartották a rendezvény megnyitóját, ami egyben a szőlészek-borászok ünnepe volt.

A Hajósi Szent Orbán Borlovagrend tagjai, valamint az őket megtisztelő lovagrendek képviselői, Szent Orbán szobránál gyülekeztek, ahol kihirdették a Hajósi Hegyközség borversenyének eredményeit. A versenyre 55 termelő 187 mintával nevezett. A legjobb hét bor készítője abban a megtiszteltetésben részesült, hogy hálaadásul megöntözhették díjnyertes boraikkal védőszentjük szobrát. A borlovagok ezt követően a Szent Orbán-szobortól – a hajósi fúvószenekar, a Pavane zászlóforgató csoport és Gombkötő Gréta borkirálynő, aki helyi iskola kiemelkedő tanulója kíséretében -, átvonultak a nagyszínpadhoz, ahol az új borlovagok tettek esküt.

Vasárnap a borünnep gyermekprogramokkal, folklór bemutatókkal és könnyűzenei koncertekkel zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában