DUNAVECSE

2018.04.10. 16:58

Nem kell fizetnie az ifjú párnak Dunavecsén

Nem kell a jövőben díjat fizetnie azoknak a házasulandóknak, akik hivatali munkaidőn kívül mondják ki a boldogító igent, a szertartás helyéül pedig a városházát választják. A helyi rendeletmódosításról legutóbbi ülésükön döntöttek a városatyák.

Gulyás Sándor

A házasságkötési díj eltörlésének kérdése lakossági kezdeményezésre került a döntéshozók asztalára. A tizenhatezer forintos díj megszüntetéséről elsőként a város pénzügyi bizottsága tárgyalt.

– A bizottság, megfontolva a kezdeményezést, úgy határozott, hogy támogatja az önkormányzatnak, illetve az anyakönyvvezetőnek fizetendő díj eltörlését. Javasolták, hogy a kedvezményben azon Dunavecsén állandó lakóhellyel rendelkezők részesülhessenek, akik hivatali munkaidőn kívül, a városházán mondják ki a boldogító igent. Ne mentesüljenek viszont a díjfizetés alól, akik külső helyszínen kérik a szertartás lebonyolítását – mondta el érdeklődésünkre Vörös Sándor polgármester.

A város képviselő-testülete egyetértett a pénzügyi bizottsággal, így a rendeletmódosítás április elsejétől hatályba is lépett.

– A házasságkötés díjának eltörlése elsősorban arra szolgál, hogy családalapításra ösztönözze a helyieket, ezzel is elősegítve, hogy tovább növekedjen a születések száma Dunavecsén – emelte ki a rendeletmódosítás kapcsán Vörös Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában