Kalocsa

2018.04.18. 21:03

Kitakarították a csatorna belvárosi szakaszát Kalocsán

A gerillakertészek nonprofit szervezetként, önkéntesek segítségével vágta le a füvet, gazt, majd takarította el a zöldhulladékot a Vajas-­csatorna belvárosi szakaszán.

Gábor János

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

A Mátyás király utcai hídtól a Damjanich utca melletti kanyarulatig a mederből is kihalászták a faágakat, ezzel megtisztítva lényegében mind a vizet, mind a partot.

Az egyesület rendszeresen ellátja a kertészeti feladatokat az általuk „örökbefogadott” területen, de most eggyel több okuk volt az alapos munkára.

Rendbe tették a Vajas-partot
Forrás: Petőfi Népe | Fotós: Gábor János

– A héten jönnek az atomerőmű támogatta evezős szakosztály edzői és Kovács Antal, a Paksi Atomerőmű kommunikációs igazgatója. Felmérik ezt a területet, mivel a csapat nagy valószínűséggel át fog járni Kalocsára versenyzőket toborozni és edzéseket tartani – árulta el Bolvári Ferdinánd, a gerillakertészek aktivistája, aki önkormányzati képviselőként gondozgatja a kajak-kenu sportág kalocsai meghonosításával kapcsolatos pályázati projekteket.

– A medret a vízügyi hatóság jóváhagyásával takarítottuk ki, a fűnyírás mellett pedig ültettünk 41 fát is – foglalta össze a hétvégén elvégzett munkát, hozzátéve, hogy a facsemetéket még ősszel kapták ajándékba, egy kertészettől. A „gerillák” komolyan támogatják az evezős sportot: minden segítséget felajánlottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában