baja

2018.04.05. 07:00

Három év alatt alakítják majd át a Jelky teret

A Jelky tér közlekedési rendjének körpályássá alakításáról szóló kormányrendelet megjelent a Magyar Közlönyben, ennek apropóján tartott sajtótájékoztatót Zsigó Róbert országgyűlési képviselő.

Kubatovics Tamás

Változik a forgalmi rend Baján, a Jelky téren

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Kubatovics Tamás

Ezen alkalomból a térségben elkezdett, illetve hamarosan induló útfejlesztésekről, valamint a héten meghozott pályázati döntésekről is beszámolt a honatya.

– A kormányhatározat értelmében az 51. és az 55. számú főutak kereszteződése 1,5 milliárd forintból épül majd át, a kormány támogatásáról szóló határozat megjelenésével elkezdődhet a beruházás előkészítése. Ennek ütemezéséről, a határidőkről és az ehhez kapcsolódó tudnivalókról természetesen folyamatosan tájékoztatjuk majd a városban élőket – fogalmazott a politikus a hároméves fejlesztésről, aminek kezdetét az utolsó negyedévre, a befejezését pedig 2020 utolsó negyedévére ütemezték a közútfejlesztések között.

A jelenről szólva elmondta: a jobb idő megérkeztével több szakaszon is elkezdődhetett a munka. Katymár és Bácsborsód között több mint nyolc kilométeres szakaszon láttak munkához.

Megújul a dunafalvi bekötőút is, több mint három kilométeres szakaszon. Rövidesen megkezdődik Dusnokon és Rémen a településre bevezető út felújítása, Baján pedig az 51-es főút fél kilométeres szakasza a Jelky tértől kezdve. Hamarosan megújulhat a Deák-zsilipnél lévő híd is, több mint kilencszázmillió forintból.

Zsigó Róbert arról is beszámolt, hogy fontos pályázati döntésekről kaptak értesítést a térség önkormányzatai a napokban. A Vidékfejlesztési Program keretében külterületi útépítésre és eszközbeszerzésre több mint 408 millió forint támogatás érkezik. Ebből megkezdődhet a Vaskút és Bátmonostor között lévő út felújítása, Dusnokon egy régóta tervezett, 2,5 kilométeres mezőgazdasági út újulhat meg, Csávolyon két külterületi úton indulhatnak majd a munkálatok, Felsőszentivánon is egy utat újíthatnak fel. Emellett eszközök beszerzésére pályázott, és nyert Madaras és Katymár, Fajsz, Dunafalva és Szeremle, Csát­alja és Nagybaracska.

– Ezek a beruházások a választókerület 15 települését érintik, természetesen van még tennivaló bőven a közlekedési infrastruktúra fejlesztése területén, de büszkék lehetünk ezekre az útépítésekre – összegzett a képviselő.

Változik a forgalmi rend Baján, a Jelky téren
Forrás: Petőfi Népe | Fotós: Kubatovics Tamás

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában