Fülöpháza

2018.04.01. 10:45

Fejlesztések indulnak Fülöpházán

A pályázati sikereknek köszönhetően több mint százmillió forintot költhet idén fejlesztésre Fülöpháza. Az összeget az önkormányzati tulajdonú épületek, köztük az óvoda, a polgármesteri hivatal és az orvosi rendelő épületei­nek energetikai megújítására, illetve közösségi közlekedésfejlesztésre fordítják.

Gulyás Sándor

A pályázati sikereknek köszönhetően több mint százmillió forintot költhet idén fejlesztésre Fülöpháza. Az önkormányzati tulajdonú épületek energetikai megújítására mintegy hatvan­millió forint jut, közösségi közlekedésfejlesztésre pedig negyvenhatmillió forintot tudnak fordítani.

Két nagyberuházás indul el Fülöpházán a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatain elnyert forrásból. Rövidesen megkezdődik az óvoda, a polgármesteri hivatal és az orvosi rendelő épületei­nek energetikai megújítása. Az óvoda új nyílászárókat kap, elvégzik az épület hőszigetelését, akadálymentesítését és napelemmel látják el az intézményt. A kerítés, a kapuk, illetve a járdák felújítását és a zsibongó nádtetejének karbantartását saját erőből finanszírozza az önkormányzat.

A polgármesteri hivatal épülete is energetikai megújításon megy keresztül, illetve a projekt keretében napelemmel látják el az orvosi rendelő épületét és lecserélik a rendelő kazánját. Egy másik pályázaton elnyert 1,2 millió forintból megvalósul az óvodai csoportszobák és a művelődési ház színháztermének parkettafelújítása – tájékoztatta lapunkat Nagyné Balogh Csilla polgármester.

A közösségi közlekedésfejlesztésre költhető negyvenhatmillió forintból két utasváróval, fedett kerékpártárolóval és a hozzájuk kapcsolódó infrastruktúrával ellátott buszöblöt alakítanak ki a település központjában, ami a lakosság kényelmét és biztonságát szolgálja. A közútkezelővel folytatott tárgyalások eredményeként az érintett szakaszon megújul az aszfaltburkolat is.

A település kiterjedt tanyás térséggel rendelkezik. Az itt lakók mindennapi életének és a tanyagondnoki szolgálat feladatellátásának megkönnyítése érdekében új eszközöket (navigáció, hűtőtáska, utánfutó) vásárolnak, és felújítják a régi szolgálati járművet is. Tervben van külterületi kamerarendszer kiépítése is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában