Választás 2018 - Frissítve

2018.04.08. 15:57

Újabb rendkívüli események a választáson: jogi észrevétel, téves boríték...

Bács-Kiskun megyében az alábbi rendkívüli események történtek délután 5 óráig.

baon.hu

Friss:

A Bács–Kiskun 4-es választókerületében, Kiskunfélegyházán a Szavazatszámláló Bizottsághoz érkező választópolgár jogi állásfoglalás Magyarország Alaptörvénye közjogi érvénytelensége tárgyában dokumentumot adott át a Szavazatszámláló Bizottságnak azzal, hogy azt a Helyi Választási Iroda majd a Nemzeti Választási Iroda részére továbbítsa. A Szavazatszámláló Bizottság a dokumentumot a Helyi Választási Irodához, majd a Helyi Választási Iroda a Nemzeti Választási Irodához továbbította.

A Bács–Kiskun 3-as választókerületében, Dunatetétlenben a Szavazatszámláló bizottság tévesen a Fejér 04. OEVK szavazólaphoz a Bács-Kiskun 03. OEVK borítékot adta át a szavazónak. A szavazópolgár a szavazás és a boríték leragasztása után vette észre a cserét. A szavazatszámláló bizottság egyhangú döntéssel úgy határozott, hogy a tévesen átadott Bács-Kiskun 03. OEVK borítékot átjavította a Fejér 04. OEVK-ra és a megmaradt Fejér 04. OEVK borítékot átjavították Bács-Kiskun 03. OEVK-ra, mely így került átadásra a szavazópolgárnak.

Korábban írtuk:

A Bács–Kiskun 6-os választókerületében, Rémen 12.30 órakor az SZSZB egyik delegált tagja rosszul lett a szavazóhelyiségben. Az érintett személyt a szavazóhelyiségen kívül ellátták, a szavazást nem kellett felfüggeszteni.

A Bács–Kiskun 6-os választókerületében, Baján egy választópolgár a reggeli szavazásnál nem akarta elhagyni a szavazóhelyiséget. Később 11 óra 15 perckor visszajött és arra kérte az SZSZB-t, hogy adjon neki 1000 Ft-ot taxira. Hangoskodott, durva kifejezéseket használt, a szavazni akaró polgárokat zavarta. A bizottság rendőrséget hívott, és a rendbontó kivezetésre került a szavazóhelyiségből.

Az egyik szavazópolgárnak szavazás alatt kificamodott a térde Baján. Az SZSZB mentőt hívott, és a sérültet elszállították.

A Bács–Kiskun 1-es választókerületében, Kecskeméten, délután egy idős nő esett el a 17. szavazókörben, a Magyar Ilona Általános Iskolában a lépcsőn. A szavazatszámláló bizottság elnöke mentőt hívott, a szavazást nem kellett felfüggeszteni. Arról nincs információnk, a hölgy tudott-e voksolni, és mennyire komolyan sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában