Kecskemét

2018.04.17. 20:12

A távhőszolgáltatás napját tartották Kecskeméten

A távhőszolgáltatás napja volt április 13-án Kecs­keméten. Ennek alkalmából a Termostar Kft. a Hírös Agórában tartott szakmai fórumot, melyben a megújuló energiaforrást hasznosító távhő lehetőségeit mutatta be.

Horváth Péter

A gyerekeket játszóház várta

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Horváth Péter

Az eseményen Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere köszöntötte az megjelenteket. Az alpolgármester a köszöntőjében a környezetbarát energetikai beruházások és az innováció fontosságát hangsúlyozta.

– Amikor az Európai Unióhoz csatlakoztunk, olyan környezetvédelmi és munkaerőpiaci kihívásokkal szembesültünk, amelyekre reagálnunk kellett. A város vezetése cégeivel együtt felismerte, hogy innovációra van szükség. Talán a Termostar Kft. az, amelynél a legjobban láthatók ezek a törekvések. Már a 90-es években előremenekültek, hiszen a gázmotor üzembe állítása ennek a szemléletnek köszönhető. Ez a későbbi gazdálkodást nagyban megkönnyítette, és jelenleg a magyar távhővállalatok körében a legjobbak közt tartják számon – idézte fel a múltat az alpolgármester.

A gyerekeket játszóház várta
Forrás: Petőfi Népe | Fotós: Horváth Péter

Horváth Attila, a Termostar Kft. ügyvezető igazgatója ismertette a legújabb fejlesztéseket. A kecskeméti távhőszolgáltató több mint 2 milliárd forintból megújuló energia hasznosítására alkalmas fűtőművet létesít a Szultán utcában, amely 2019 őszén kezdi meg működését. A fűtőmű a KEFAG Zrt. által szolgáltatott faaprítékot hasznosít. A Termostar Kft. további 1,6 milliárd forintot fordít jelenlegi rendszerének fejlesztésére – e két beruházás nyomán a jelenleg felhasznált gáz 70 százalékkal, a szén-dioxid-­kibocsátás 20 ezer tonnával csökken évente.

A távhőszolgáltatás napja alkalmából a szakmai fórumon Horváth Attila ügyvezető igazgató megköszönte Tokovics Klárának, a Termostar Kft. júniusban nyugdíjba vonuló gazdasági igazgatójának a minőség iránt elkötelezett, odaadó, megkérdőjelezhetetlen szakmaisággal végzett munkáját, amellyel oroszlánrészt vállalt abban, hogy a Termostar Kft. az ország egyik legjobb távhőszolgáltató cégévé válhatott.

Szavazni is lehetett

A Hírös Agórában kézműves foglalkozás várta az óvodásokat és kisiskolásokat. A látogatók szavazhattak a gyerekek műveire és megtekinthették a Kecskeméti Autista Centrum diákjainak alkotásait is. Az óvodások között a legtöbb szavazatot a Forra­dalom Utcai Óvoda Cica csoportja kapta, az iskolások versenyében a Zrínyi Ilona iskola és a Corvin Mátyás iskola is első lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában