Kecskemét

2018.03.19. 14:48

Víz árasztotta el az iskolát és az óvodát a Hunyadivárosban

Valószínűleg egy anyaghibás csap miatt víz árasztotta el a kecskeméti Hunyadi János Általános Iskolát és a vele egy épületben lévő Kandó Kálmán Utcai Óvodát. Nem tudni, hány napig folyt a víz, míg végül vasárnap hajnalban a tűzriasztó bejelzett. A károk jelentősek, a gyerekeknek költözniük kell.

Hraskó István

bty

A Hunyadi János iskola egyik emeleti mosdójában valószínűleg anyaghibás volt egy csap, amit még a karácsonyi szünet előtt építettek be, ez lehetett az oka annak, hogy fentről kiindulva víz árasztotta el az iskolát és a szintén az ebben az épületben lévő Kandó Kálmán utcai óvodát – tudtuk meg Lóczi Lászlótól, a Corvin Mátyás Általános Iskola vezetőjétől (ehhez az integrációhoz tartozik a Hunyadi).

Mint elmondta, nem tudni egyelőre, mennyi víz folyhatott ki, de vélhetően nem kevés. A hosszú hétvége miatt már csütörtöktől nem volt senki az épületben, végül vasárnap hajnalban jelzett a tűzriasztó, miután ebbe is víz szivárgott. A falak teljesen eláztak, úgyhogy végig kell vizsgálni az elektromos hálózatot is, az károsodott-e. Az iskolát nyáron biztosan újra kell festeni.

Az iskola folyosóján állt a víz

Az önkormányzat közölte, az óvodában jelentős kár keletkezett, a kárfelmérés folyamatban van, ezt követően tudja a város karbantartó gyors-szolgálata megkezdeni a helyreállítást. Az épület egy része továbbra is használható, így szerdától mintegy 40 gyerek változatlanul a Kandó Kálmán Utcai Óvodába járhat. A helyreállítás napjaiban 38 gyereket az Ifjúság úti Óvoda fogad be, az ideiglenes elhelyezésre az remények szerint mindössze jövő hét elejéig lesz szükség.

A Hunyadi iskolában a meghibásodás elhárítása, a kárfelmérés, a helyreállítás szintén folyamatban van. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester felajánlotta, hogy az iskolásokat a Szolnoki úton, az önkormányzati tulajdonú TISZK épületben helyezzék el. A Kecskeméti Tankerület a felajánlást elfogadta, így szerdától ott zajlik majd az oktatás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában