kecskemét

2018.03.11. 12:37

Sok mosolygós gyermeket emeltek magasba Kecskeméten

Vasárnap délelőtt rendezték meg az Emeljünk magasba minél több gyereket! elnevezésű flashmobot. Az eseményen 11 órakor több tucat színes léggömböt engedtek magasba a családok Kecskemét főterén.

Horváth Péter

cof

Világrekord-kísérletre gyűltek össze a családok vasárnap délelőtt Kecskemét Főterén. Az Emeljünk magasba minél több gyereket elnevezésű flashmob célja az volt, hogy felállítsa az egy időben egyszerre felemelt gyerekek világrekordját. 2018 a családok éve, ennek kapcsán rendezte meg a villámcsődületet a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes és Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó védnökségével. A flashmobhoz országszerte számos város csatlakozott, mindenhol pontban 11 órakor emelték fel gyermekeiket a családok.

A villámcsődület előtt aerobik gyakorlatokkal melegíthettek a családok a rekordállításra, miközben a szervezők színes lufikat osztottak ki a családoknak. A 11 órás harangszóra a szülők a magasba emelték a gyerekeket, és a picik elengedték a lufikat. Az égbe engedett léggömbök másodpercek alatt tarkává változtatták a hírös város egét.

A szerevezők képviseletében Engert Jakabné önkormányzati képviselő elmondta, hogy az eseményen a gyermekek magasba emelése szimbolikus cselekedet: a mozgalom mindenkori célja, hogy felhívja a figyelmet a gyermekvállalás fontosságára, hiszen hazánk jövője szempontjából a gyerekek jelentik egyik legfontosabb erőforrásunkat, így őket valóban minden módon fel kell emelni.

Kopp Mária alapította az eseményt szervező mozgalmat, aki elkötelezett volt a haza demográfiai változások okainak kutatásában és a megoldások keresésében. Kutatásai nyomán megfogalmazta azoknak a támogató rendszereknek a szükségességét, amelyek segítik a fiatalokat abban, hogy bátran merjenek gyereket vállalni, és karrierépítésük mellett családalapítás is pozitív jövőképet jelentsen számukra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában