kerekegyháza

2018.03.28. 12:03

Újabb hat csoportnak lesz hely a Bóbita Óvodában

Kedden ünnepélyes keretek közt letették a kerekegyházi Park utcai óvoda új épületének alapkövét. Az új termek hat csoportot tudnak fogadni, várhatóan év végétől.

Horváth Péter

A legérintettebbek, az óvodások is részt vettek az ünnepélyes alapkő-elhelyezésen

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Horváth Péter

Kedden tartották a kerekegyházi Bóbita Óvoda új épületszárnyának ünnepélyes alapkőletételét. A jelenlegi bővítés az óvoda fejlesztésének második üteme. A 2013-ban befejeződött első ütemben adták át az intézmény új épületét, melybe akkor három csoport költözhetett be.

A tegnapi eseményt dr. Kelemen Márk, Kerekegyháza polgármestere nyitotta meg, aki ismertette a hallgatósággal az óvodabővítési projekt részleteit. A polgármester elmondta, hogy az önkormányzat 2016-ban nyújtotta be pályázatát az óvoda fejlesztésére, amelyet tavaly megnyertek. A pályázat teljes költségvetése 473 millió forint, melyre 355 millió forint pályázati támogatást kapott a település. Az új szárnyban hat darab húszfős csoportszoba kap helyet a kötelezően előírt óvodai tan- és játékfelszerelésekkel ellátva, valamint kültéri játékokkal is bővül az ovisok játékparkja. A csoportszobák mellett irodahelyiségeket, melegítőkonyhát, tornaszobát és szertárt is kialakítanak. A környezettudatosság jegyében napelemeket szerelnek fel a tetőre.

A legérintettebbek, az óvodások is részt vettek az ünnepélyes alapkő-elhelyezésen
Forrás: Petőfi Népe | Fotós: Horváth Péter

Az új komplexum alapterülete több mint 830 négyzetméter. Kelemen Márk elmondta, hogy az építési közbeszerzési eljárások eredményeként az építési munkálatok a tervezett ütemben haladnak és várhatóan szeptemberben befejeződnek. A projekt zárása 2019 áprilisa, az ovisok a következő évet már az új szárnyban kezdhetik. A tények ismertetése után a polgármester megosztotta a bővítéssel kapcsolatos gondolatait.

– Ez a mai esemény több egy egyszerű alapkőletételnél. Régóta igény volt az önkormányzat részéről arra, hogy egy egységes és korszerű, komplex intézményhálózatot hozzon létre a településen. A ma látható eredmény egy nagyon komolyan eltervezett, 8-10 éves munka eredménye. Ez a terv egy akarat része, mely akarattal nemcsak megőrizni, hanem fejleszteni akarjuk településünket és jövőképet adni az itt élők számára – foglalta össze a polgármester.

Ezt követően dr. Salacz László országgyűlési képviselő mondott köszöntőt.

– Nekünk, politikusoknak, önöknek, szülőknek és az önkormányzati dolgozóknak az a feladatunk, hogy megteremtsük a gyerekeknek azokat a feltételeket, amelyek lehetővé teszik, hogy megfelelően felkészüljenek az iskolára. Ilyen szempontból Kerekegyháza fejlődése méltán állítható példaként a megye összes települése elé. Teljes szívemből gratulálok ahhoz, hogy ilyen léptékű fejlesztés létrejöhetett itt – mondta Salacz László.

Végül Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntője következett. Rausch Sándor kiemelte, hogy az elmúlt évek építőipari áremelkedései miatt számos településnek gondot jelent a megnyert pályázatok megvalósítása. Ebben is példaértékű Kerekegyháza, hiszen sikeres gazdálkodásuk nyomán rendelkezésükre áll a szükséges önrész.

Az alapkő időkapszulájába az óvodások kézjegyével ellátott emléket, a helyi újság egy példányát, a sikeres pályázatról és beruházásról szóló döntés másolatát, az eljövendő nemzedéknek szóló üzenetet és a Petőfi Népe tegnapi lapszámát helyezték el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában