Kiskunhalas

2018.03.09. 18:39

A Jobbik megtartaná a kerítést a határon

A Jobbik kormányra kerülése esetén a fiataloknak otthonteremtési programot vezetne be, valamint felzárkóztatná a hazai béreket az európai szintre – egyebek mellett erről is beszélt Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-­jelöltje a Farkas Gergellyel, a párt kiskunhalasi 5. számú választókerületének országgyűlési képviselő-jelöltjével közösen tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján Halason.

Pozsgai Ákos

Vona Gábor: a választás tétje, hogy kivándorlóország leszünk-e

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

A Jobbik vezetője szerint kormányra kerülésük esetén szeretnének tiszta, átlátható viszonyokat teremteni a közpénzek felhasználása területén, ezért román mintára fel fogják állítani a korrupcióellenes ügyészséget és csatlakozni fog Magyarország az Európai Ügyészséghez is.

Vona Gábor kijelentette: ha a Jobbik győz, Magyarország nem lesz bevándorlóország, ezért nem is ez a választás tétje.

– A választás igazi tétje, hogy kivándorlóország leszünk-e – fogalmazott. Hozzátette: az ország legfontosabb célkitűzése kell hogy legyen, hogy itthon tudják tartani a magyar embereket. Ehhez viszont fel kell zárkóztatni a hazai béreket az európai szintre, a fiatalok számára pedig otthonteremtési programot indítanának.

Vona Gábor: a választás tétje, hogy kivándorlóország leszünk-e
Forrás: Petőfi Népe | Fotós: Pozsgai Ákos

A Jobbik szerint Magyarország stratégiai ágazata az élelmiszeripar, amely az egész ország javát kell hogy szolgálja. Fontos, hogy a magyar termékek mind a hazai, mind a külföldi piacon visszanyerjék a régi hírüket, illetve, hogy az élelmiszeripar minél több embernek adjon lehetőséget a minőségi munkavégzésre, minőségi bérekért. Ehhez hathatós állami segítségnyújtásra, stratégiára van szükség.

A nyugdíjrendszerről elmondta, hogy igazságosabbá szeretnék tenni, differenciáltan emelnék a nyugdíjakat, lehetővé tennék, hogy negyvenévi munkaviszony után a férfiak is nyugdíjba vonulhassanak.

Vona elképzelése szerint, ha győznének, maradna a kerítés, de visszaállítanák a határőrséget, szerinte a kettő együtt alkotja azt a biztos határzárat, amire szükség van. A Jobbik is visszautasítja a kvótákat, semmilyen kvótából nem kér a párt. A Jobbik elnöke szerint a migráció problémáit nemzetközi szinten kell megoldani, nem pedig betelepítésekkel.

A pártelnök a lehetséges koa­líciós partnerek között az LMP-t és a Momentumot jelölte meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában