kecskemét

2018.03.31. 20:30

Húsvétoló várta a családokat Kecskeméten

Húsvéti programokkal várta a családokat a II. Húsvétoló Kecskeméten, a Hírös Város Turisztikai Központ terén.

Horváth Péter

Második alkalommal rendezte meg a Hírös Város Turisztika Központ az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesülettel karöltve a Húsvétolót Kecskeméten, a régi Városi Mozinál. Az egész napos eseményen számos, nagyrészt a hagyományőrzés szellemét közvetítő program invitálta minőségi szórakozásra a családokat.

A vásáron egytől-egyig jegyzett népművészek kínálták kézműves portékáikat, akik mindannyian a Duna-Tisza Közi Népművészeti Egyesület tagjai. A kézművesek folyamatosan bemutatót tartottak, sőt, az érdeklődők az alkotási folyamatba bekapcsolódva sajátíthatták el a mesterségek alapjait. A gyerekek pecsétgyűjtő akció keretében vehettek részt a foglalkozásokon, és miután 6 különböző mesterséget kipróbáltak, csokinyuszit kaptak ajándékba. A Húsvétoló keretein belül nyitották meg az idén 35 éves egyesület népművészeti vándorkiállítását. A különleges, kézzel készült hagyományőrző alkotásokat április végéig tekinthetik meg az érdeklődők a Hírös Város Turisztikai Központ épületében.

A téren a szervezők a város iskoláival és a látogatókkal együttműködve feldíszítették a 650 éves Kecskemét tojásfáját. A cél az volt, hogy 650 tojást helyezzenek fel az ágakra, de a nap végére több mint 900 tojás lógott a fán.

A gyerekek húsvéti képeket rajzoltak a krétarajz-versenyen és tojáskeresésre nevezhettek, nyuszikat simogathattak, és a Balesetmegelőzési Bizottság által felállított pályán ismerhették meg a KRESZ szabályait.

Nem csak a változatos tevékenységek jelentettek szórakozási lehetőséget a családoknak, hiszen a színpadon is színes programokat láthattak: a Kunság Táncegyüttes néptánc bemutatóját a Furfangos Paraván Húsvéti tojáskereső című bábelőadása követte, majd számos fellépő adta a nap zenei aláfestését.

A napot Csík János és a Mezzo zenekar koncertje zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában