bács-kiskun

2018.03.17. 20:00

Használt gépjárműveket kaptak a polgárőrök a rendőrségtől

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság kiskunhalasi központjában vehették át a megye polgárőr egyesületei azokat a használt, de jó állapotban lévő volt rendőrségi gépjárműveket, amelyek ezen túl a polgárőrök munkáját segítik majd. A rendőrségtől kapott kocsikkal sok esetben 20-25 éves autókat váltanak ki a polgárőrök.

Pozsgai Ákos

Az elmúlt években jelentős fejlesztések voltak a polgárőrség gépkocsiflottájában, sok helyen új járőrkocsikat kaptak az egyesületek, volt azonban még több olyan polgárőr szervezet, ahol 20-25 éves gépkocsikkal látták el a szolgálatot.

A rendőrségnél végrehajtott nagyszámú flottaújítás után lehetővé vált, hogy a megyei rendőr-főkapitányságok üzemeltetésében lévő, a rendőri szolgálatból kivont, de még jó műszaki állapotban lévő autókat átadják a megyei polgárőr egyesületek számára.

A Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség tagegyesületei összesen 16 szolgálati gépjárművet kaptak ajándékba a rendőrségtől, amelyből 13 járőrautót a kiskunhalasi rendőrségi bázison vehettek át a polgárőr egyesületek vezetői.

Az átadáson Fekecs Dénes, az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettese, a Bács megyei polgárőrség elnöke elmondta, hogy a volt rendőrségi gépjárművek még sok évig biztosítják a polgárőrség számára a szolgálataik és feladataik ellátását. A 16 gépjárműből korábban 13 Bács, 2 Baranya 1 pedig Csongrád megyében szolgát. Márton Attila rendőr ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági főkapitány-helyettese köszönetet mondott a polgárőröknek azért az áldozatos munkáért, amit végeznek a településeik közbiztonságának elősegítése érdekében.

Országosan több mint 230 gépjárművet adott át a rendőrség a polgárőr egyesületeknek. A kiskunhalasi átadással egy időben Budapesten, a Készenléti rendőrség központjában tartott központi átadáson az Országos Polgárőr Szövetség elnöke a szervezet tagjainak elhivatottságát a márciusi ifjakéhoz hasonlította. – A 48-as hősök igazi hazafiak voltak. A 63 ezer polgárőr is hazaszeretetből, hazafiságból nap, mint nap jelesre vizsgázik – mondta Túrós András.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában