Kecskemét

2018.03.12. 17:30

A Fidelitas országjáró plakátkiállítása Kecskemétre érkezett

Többek között Gyurcsány Ferenctől, Szél Bernadettől, Karácsony Gergelytől és Vona Gábortól is olvasható a határzárat kritizáló idézet a Fidelitas „A Kerítésbontók!” című plakátkiállításán, mely hétfőn Kecskemétre érkezett. Az összesen 11 molinót bemutató, országjáró tárlat célját Nemcsik Mátyás, a Fidelitas országos alelnöke sajtótájékoztató keretében ismertette.

Koós Kata

– Célunk, hogy minden megyében megmutassuk azt, hogy az ellenzéki politikusok az elmúlt években hogyan is gondolkodtak a határzárról – mondta a Fidesz ifjúsági társszervezetének alelnöke, aki hozzátette: a kiállítással továbbá a migránsok betelepítése elleni tiltakozásukat fejezik ki.

– A tét nem pusztán a kerítés. Ennél sokkal nagyobb, mégpedig Magyarország védelme és biztonsága. A fiatalok, gyermekeink jövője a tét, hiszen már láthattuk, mekkora tömegek vonultak át Magyarországon keresztül Nyugat-Európa több országába. Ha azt a magatartást követnénk, amelyet az ellenzéki politikusok az elmúlt időszakban, több százezer, több millió migránst telepítenének be hazánkba is. Szigorúan tiltakozunk az ellen, hogy Magyarország bevándorlóország legyen – mondta.

Majd az ellenzéki pártok kollektív felelőtlenségét hangsúlyozta.

– Fontos kiemelnünk, hogy az ellenzék egyetlen egy politikai célt fogalmaz meg, hogy az Orbán-kormányt le kívánja váltani. Ezen kívül a határzár lebontását szeretnék felelősségmentesen. Tulajdonképpen brüsszeli távirányítással működnek, hiszen a brüsszeli érdekeket kívánják ezzel a politikával itthon is kiszolgálni. Elutasítjuk ezt a felelőtlen politikát – fogalmazott.

Vona Gábor közösségi oldalán cáfolta, hogy kijelentette volna, hogy lebontaná a kerítést. A sajtótájékoztatón részt vett Farkas Dániel, a Fidelitas megyei elnöke is, aki a Jobbik elnökének cáfolata kapcsán hangsúlyozta: az ellenzéki pártok politikája immár szinte semmiben nem különbözik.

– Kiskunhalas egyik választókerületében két héttel ezelőtt időközi önkormányzati választás volt, ahol a Jobbik, az LMP, az MSZP és a DK közös jelöltet állított. Ha az országgyűlési választásokra gondolunk, számomra egyértelműen az látszik, hogy oda fogunk kilyukadni, hogy e pártok mindenhol egy közös jelöltet fognak támogatni. Azt gondolom, hogy az ő politikájuk ma már szinte semmiben sem különbözik. Egyetlen egy dologról szól: a hatalmat szeretnék megragadni – mondta.

A plakátkiállítás szerda reggelig megtekinthető a Katona József parkban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában