bács-kiskun

2018.03.31. 11:30

Elkezdődtek a felújítások megyénk útjain

Az enyhülés beköszöntével a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai elkezdték a téli fagyoktól kátyús utak javítását.

Horváth Péter

Megkeresésünkre Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút kommunikációs osztályvezetője elmondta, hogy idén Bács-Kiskun megyében mintegy 100 kilométernyi fő- és mellékút felújítása indulhat el. A forrásokat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, a hazai forrásból megvalósuló 2018-as Komplex útfelújítási Program, illetve a Magyar Közút feladattervi keretei biztosítják a munkálatokhoz. Bács-Kiskun megyében ebből a tervezett 100 kilométerből március 19-20-án már mintegy 50 kilométernyi munkaterületet adtak át.

A teljes körű útfelújítások mellett március végétől elkezdődtek a tartósabb kézi melegaszfaltos kátyúzási munkák is. 2018-ban összesen 2260 tonna meleg aszfalt felhasználását tervezte be a Magyar Közút, 127,3 millió forint értékben. A nagy felületű javításaik során pedig várhatóan több mint 9000 tonna aszfaltot építenek be.

Több mint 127 millió forintból javítják a megye útjait Fotó: Bús Csaba

A Bács-Kiskun megyei közúthálózat folyamatosan igényli a beavatkozást, ezért télen is végezték a hidegaszfaltos, ideiglenes jellegű burkolat-helyreállítást. A területileg illetékes mérnökségeik, az útellenőri, lakossági és egyéb bejelentések alapján ütemezetten végzik a tartósabb kátyúzási, nagy felületű javítási és egyéb feladataikat.

A beavatkozások sorrendjét az egyes útszakaszok hierarchikus rendje szabja meg: először a főutak, ezt követően az összekötő mellékutak, majd az alacsony forgalmú bekötőutak kerülnek sorra. Pécsi Norbert Sándor hozzátette, hogy amennyiben a forgalombiztonságot veszélyeztető burkolathibát észlelnek vagy ilyenről érkezik bejelentés a Magyar Közút felé, soron kívül megteszik a szükséges intézkedéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában