kecskemét

2018.03.01. 13:58

Több mint száz civil szervezt képviselője vett részt a kerekasztal-rendezvényen

Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen. Ezt a Széchenyi István-gondolatot választották a Kecskeméten tizenharmadik alkalommal megtartott városi civil kerekasztal mottójául.

Hraskó István

Sok egyesület képviselője vett részt a városi civil kerekasztalon

Fotó: Hraskó István

A hosszú múltra visszatekintő fórumot a hagyományoknak megfelelően, a városháza dísztermében rendezték meg, több mint 100 civil egyesület, alapítvány, szervezet képviselőjének részvételével. Rémán Csongor szervező, a gesztorságot ellátó Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti csoportjának munkatársa elmondta: évről évre igyekeznek a lehető legtöbb egyesületet, alapítványt meghívni, ezzel is fel kívánják pezsdíteni a helyi civil életet.

Sok egyesület képviselője vett részt a városi civil kerekasztalon
Fotós: Hraskó István

A fórumon értékelték a kerekasztal és szakmai csoportok tavalyi tevékenységét, megválasztották a delegáltakat, és meghatározták az idei év feladatait. Előadásokat is meghallgattak a jelenlévők: dr. Négyessy András, a Kecskeméti Törvényszék csoportvezető bírája a civil szervezetek működésére, nyilvántartására vonatkozó jogszabályok változásáról beszélt, míg dr. Horváth Zsuzsanna, a megyei békéltető testület elnöke testületük tevékenységéről, az alternatív vitarendezés lehetőségéről.

– Ma már mindenki tudja, mit jelent a civil kurázsi, az önkéntesség, a feladat felvállalása. A demokrácia nem létezhet civil szervezetiség nélkül, ha eltűnne, baj lenne a demokráciával. Nagyon fontos az a munka, amit elhivatottan a városért végeznek. Hasonló lelkesedést, összefogást kívánok a jövőben is – mondta Mák Kornél alpolgármester. Hozzátette: Kecskeméten rendkívül gazdag a civil élet, és az egyesületek sok feladatot vállalnak át az önkormányzattól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában