Kecskemét

2018.03.28. 15:20

A Bányai gimnázium diákjai nyerték meg a Lángész kerestetik! vetélkedőt

A Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium csapata nyerte meg az FGSZ Zrt. nyolcadik alkalommal megrendezett Lángész kerestetik! című szellemi vetélkedőjét, így iskolájuk 600 ezer forinttal gazdagodott.

Maksa Balázs

I. helyezett lett a Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium csapta.

A vetélkedőn a Földgázszállító Zrt. működési területén székhellyel rendelkező, meghívott iskolák vehettek részt, így Kecskemétről három iskola indíthatott csapatot: a Kecskeméti Református Gimnázium, a Katona József Gimnázium és a Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium.

A március 6-án megtartott elődöntőre egy bemutatkozó előadást kellett készíteniük a diákoknak a csapatukról. A bányais diákok Wanted: Metán, Etán, Propán nevű csapatának tagjai szökött gázok lettek egy western sztoriban, amelyben Fehér János, azaz John White, az FGSZ Zrt. igazgatóságának elnöke és Terhes Kristóf, azaz Chris mint serif, a zrt. vezérigazgatója próbálta elkapni a körözött gázbanditákat. A csapat produkciója nagy sikert aratott, a zsűri külön kiemelte előadásukat a többi közül.

A bányais Wanted: Metán, Etán, Propán csapat a feladatok megoldásán dolgozik

Ezek után a diákok az előre kiadott Tudástár alapján oldottak meg feladatokat. Miután a bányaisok csapata megnyerte az elődöntőt, a március 27-én megrendezett döntőre egy 3D-s plakátot készítettek, az első magyarországi földgázvezeték megépülésének 80. évfordulója alkalmából nyílt emlékkiállításra. Plakátjuk humoros bemutatására a maximális pontszámot kapták a bányaisok.

A döntőben összesen tíz csapat mérte össze a tudását. A bányaisok gyorsak, felkészültek, alaposak és pontosak voltak, így 106 pontból 92 ponttal 1. helyezettek lettek. Az iskolának ezzel 600.000 Ft-ot nyertek, a csapattagok pedig fejenként egy 50.000 Ft-os IBUSZ-utalványt kaptak jutalmul.

A csapat tagjai: Kósa Viola 8.b, Kovács Kristóf 8.a, Vancsura Botond 8.a, felkészítő tanáraik: Korsósné Jávorka Zsuzsanna, Borsós Nikolett, Sántáné Beke Anikó tanárnők és Kiss Róbert tanár úr.

A Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium győztes csapatának 3D-s plakátja

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában