Kalocsa

2018.02.13. 19:49

Vakrandira várják Nyáry Krisztiánt

A városi könyvtár vakrandijára hívták meg Nyári Krisztiánt, az Így szerettek ők című könyvek szerzőjét.

Gábor János

Az ötlet nem új, viszont szeretnék Kalocsán is meghonosítani azt a Valentin-napi ötletet, amikor az olvasók nem maguk választják ki a kikölcsönzött kötetet, hanem azt a könyvtáros nyomja a kezükbe, alkalomhoz illő csomagolásban. Idén ki is próbálják a szerelmesek napján, amikor író-olvasó találkozón látják vendégül Nyáry Krisztiánt.

– Nyáry Krisztián néhány évig költészettörténetet tanított a Pécsi Tudományegyetemen, és bár a ’90-es évek közepén otthagyta a tanítást, a hobbija az irodalom és a művészettörténet maradt. 2012-ben elkezdett publikálni a legnépszerűbb közösségi oldalon: magyar írók és művészek szerelmi életéről szóló történeteket. Ezekből a bejegyzésekből készült el két kötete, Így szerettek ők címmel – mutatta be az írót ­Csikós Marianna.

A kalocsai könyvtár megbízott igazgatója szerint Nyáry művei nagy sikert arattak a helyi olvasóközönség körében, ezért adta magát, hogy őt hívják meg a formabontó Valentin-napi programra.

Az egyetemi tanárból lett írónak egyébként a fent írtak után is születtek hasonló témájú könyvei, a Festő szerelmek, amelyben a 19–20. századi magyar festők párkapcsolatait tárja fel. Az országos ismertségnek örvendő szerző legutóbb az 1848–49-es szabadságharc történetét dolgozta fel új szemszögből: korabeli privát levelezéseken keresztül elmesélve. Nyáry Krisztián február 14-én,

szerdán, fél ötkor lesz a könyvtár vendége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában