Kecskemét

2018.02.11. 07:00

Új bölcsőde építésébe kezdtek Homokbányán

Napelemes rendszer létesítésével megújuló energiaforrást használnak, és zöldtetőt alakítanak ki.

Hraskó István

A létesítmény érdekessége lesz a hatalmas katica formájú közösségi tér

Megkezdődött Homokbányán az új bölcsőde építése. Az 52 férőhelyesre engedélyezett intézmény munkálatai várhatóan még az idén befejeződnek. A 700 négyzetméteres épületben négy csoportszobát, valamint szociális helyiségeket alakítanak ki. A létesítmény érdekessége lesz a hatalmas katica formájú közösségi tér. A pályázat része eszközbeszerzés is, mely tartalmazza az új intézmény bútorait, fejlesztőeszközöket és játékokat.

A beruházás során olyan technológiákat, módszereket alkalmaznak, amelyek környezet- és természetvédő módon biztosítják a működést. Napelemes rendszer létesítésével megújuló energiaforrást használnak, és zöldtetőt építenek, amely véd a nyári túlmelegedés ellen.

A létesítmény érdekessége lesz a hatalmas katica formájú közösségi tér

A bölcsőde mellett parkolókat és akadálymentes parkolókat is kialakítanak. Mind a négy csoportszoba tágas, több mint 50 négyzetméteres lesz. Az épületben melegítőkonyha működik majd, és kizárólag a bölcsőde ellátására fogják használni.

Az önkormányzat kiemelte: az új intézmény kialakításával lehetőség nyílik újabb fiatal családok Homokbányára történő beköltözésére, amely hosszabb távra biztosíthatja a városrész fiatalos korösszetételét, és elősegítheti a fiatal anyukák gyors visszatérését a munkaerőpiacra. A város a beruházás teljes összegét, 357 millió forintot elnyerte a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában