kecskemét

2018.02.09. 17:16

Szombaton kezdődik a Házasság Hete

Országszerte vasárnap kezdődik és egy héten át tart a Házasság hete, amely Kecskemét városában széles összefogással valósul meg. A hírös városban már egy nappal korábban, február 10-én szombaton elkezdődik az elkötelezett szerelem ünnepe.

Horváth Péter

A Házasság hete egyik főszervezője a Parázs Központ már 2013. óta. Idén már hatodik alkalommal várják a párokat a változatos, összekovácsoló, hosszantartó hatású közös élmények ez alatt az egy hét alatt. A Házasság hete alatt hagyományosan három programot szervez a Parázs Központ. A flashmob mindig az egyik nyitó rendezvényük. Ez most február 10-én szombaton 13 órakor lesz a Malom Központ harmadik emeletén. A flashmob idei mottója: „Tápláld a kapcsolatodat!”.

A másik program 17-én a Szerelem Íze Vacsoraest, ahol 45 pár költi el vacsoráját és a fogások közt szórakoztató kapcsolatépítő feladatokat oldanak meg.

A harmadik program a Szerelmi kalandtúra, mely egyben a leghosszabb mind közül. A kalandtúra egy február 10-től március 24-ig, hat héten át tartó párkapcsolatépítő játék 30 állomással. Az állomások közt szerepel számos patinás városi intézmény, de megtalálhatók köztük kávézók és könyvesboltok is. Az állomások mindegyikén egy kis feladat várja a párokat.

A programokra előzetesen regisztrálni kell a Parázs Központ honlapján – www.parazskozpont.hu -, majd levélben kapják meg a párok az összes állomást tartalmazó listát. Március 20-ig bármikor érdemes jelentkezni, mert így még teljesíthető a minimális 10 feladat, ami a nyereménysorsoláson való részvételre jogosít. Az állomások teljesítését egy papír alapú útlevélben, matrica beragasztásával tudják igazolni a kalandtúra helyszínein.

- Természetesen nem csak házasulandókat várunk, hanem bárkit, aki párkapcsolatban él, tehát lehet együtt járó, jegyes-, vagy házaspár. A programok többgenerációsak: a 15 éves szerelmespároktól a 45 éve házasok is képviseltetik magukat. Ez kölcsönösen megerősítő tapasztalat, hiszen az idősebbekben nosztalgikus érzéseket kelt a fiatal párok jelenléte, a fiataloknak pedig bizonyíték lehet egy idősebb házaspár arra, hogy évtizedeket is el lehet tölteni szeretetben-szerelemben.– mondta el Néma Attiláné Ella, a Parázs Központ koordinátora.

Hozzátette: – A következő hónapokban Párkapcsolati Műhellyel is várja a párokat a Parázs Központ. A Párkapcsolati Műhelyen egy hétvége alatt, tréning keretében veszünk sorra olyan témákat, mint önismeret, kommunikáció, konfliktuskezelés, férfi-női identitás, családtervezés. Mindezt olyan szakemberek vezetésével, akik házaspárként együtt vezetik az interaktív műhelyt.

A csekély hozzájárulást igénylő vacsoraesten kívül az események ingyenesek, hiszen a Parázs Központ célja az, hogy közvetítse a családi értékeket és hozzásegítsen a boldogabb párkapcsolathoz.

A programsorozat záró eseménye március 24-én lesz az Ifjúsági Otthonban, ami egyben nyereménysorsolás is, ahol számos ajándék várja a regisztrált párokat. A fődíj 2 éjszaka egy romantikus szálláson.

Az útlevelek átvehetők a kalandtúra helyszínein:

Katona József Megyei Könyvtár, Bozsó Gyűjtemény, Ciróka Bábszínház, Otthon Mozi, Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Cifrapalota, Aranyhomok Szálloda Wellness részlege, DiVino Borbár, Alibi kávézó, Fűszerkuckó, Dekor-Art Művészellátó Szaküzlet, Korda Könyvkereskedés, Zwack Kecskeméti

Szerte a megyében várják a párokat a Házasság Hete programjai

Bácsalmás

Szerelmi Kalandtúra Bácsalmás – Helyszín: Bácsalmás, Időpont: 2018. 2. 3.–2018. 2. 18. 09.00

Baja

Házaspárok 4 játéka – Helyszín: Több helyszínen, Időpont: 2018. 2. 10.–2018. 2. 16. Egész napos

FLASHMOB – Helyszín: Turisztikai Központ, Időpont: 2018. 2. 10. 10.00

Családi Kvíz – Helyszín: Turisztikai Központ, Időpont: 2018. 2. 10. 16.00

Ünnepi szentmise házas és jegyespároknak – Helyszín: Baja-Belvárosi templom, Időpont: 2018. 2. 10. 18.00

Egy csónakban evezünk – Helyszín: Malom Club, Időpont: 2018. 2. 13. 18.00

Együtt az ÚT-on – Házasságunk mérföldkövei az El Camino tükrében – Helyszín: Baja, Szent László ÁMK könyvtár, Időpont: 2018. 2. 15. 18.00

FLASHMOB a Szentháromság téren – Helyszín: Szentháromság tér, Időpont: 2018. 2. 16. 16.00

„Házas-társas” – Helyszín: Baja, Szent László ÁMK könyvtár, Időpont: 2018. 2. 16. 17.00

Jánoshalma

Házasság frissítő hét – Helyszín: Jánoshalma, Időpont: 2018. 2. 13.–2018. 2. 17. Egész napos

Kiskunhalas

Házasság hete Kiskunhalason – Helyszín: Városháza, Időpont: 2018. 2. 11. 08.00

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában