kecskemét

2018.02.15. 13:59

Roncsautókat szállított el a városrendészet

Címkék#Kecskemét

Az elmúlt napokban három rendszám nélküli, az út szélén vagy egy parkolóban régóta sorsára hagyott, a tolvajok által vélhetően viszont többször meglátogatott autót szállítottak el a Kecskeméti Városrendészet munkatársai.

Hraskó István

Egy kerék nélküli Suzukit is elszállítottak a városrendészekFotó: Hraskó István

Fotó: Hraskó István

A KRESZ értelmében a főútvonalon tilos, mellékútvonalon pedig közterület-használati engedély nélkül legfeljebb 10 napig szabad hagyni a hatósági jelzéssel nem rendelkező járművet. A városrendészet közölte: kiemelten kezelik a közterületen leparkolt üzemképtelen, leszerelt rendszámú autók felderítését. Ezek ugyanis nemcsak a környezetet szennyezik, vagy az adott terület képét rontják, de parkolóhelyeket foglalhatnak, sőt az út mentén balesetveszélyesek is lehetnek.

A közterület-felügyelők az üzemképtelennek minősülő kocsik szélvédőjére értesítést helyeznek el. Ha az autó tulajdonosa a megadott határidőig nem köt közterület-használati szerződést, vagy a járművet nem viszi el, a városrendészet a rendszám nélküli gépkocsit elszállíthatja. Ez a ritkább, az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy az esetek többségében az autó tulaja, használója a figyelmeztetést követő pár napon belül eltávolította a kocsit a közterületről.

A városrendészek most egy piros, kerekek, ablakok és motorháztető nélküli BMW-t pakoltak trélerre a Máriahegyben, egy fehér Skodát a belvárosból, és egy ezüstszínű Suzukit a Széchenyi-lakótelepről. Az elszállítás és tárolás költsége minden ilyen esetben a jármű üzembentartóját terheli.

Egy kerék nélküli Suzukit is elszállítottak a városrendészekFotó: Hraskó István
Fotós: Hraskó István

A városrendészet kéri, hogy aki feltűnően rossz állapotú, vagy forgalmi rendszám nélküli gépjárművet észlel, jelezze a [email protected]

e-mail-címen vagy a 76/503-220-as telefonszámon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában