Kiskunfélegyháza

2018.02.10. 07:17

Oltalmazó Kezek díjat alapítottak Félegyházán

A Mindennapok angyalai mintájára Kiskunfélegyházán is megalapították az Oltalmazó Kezek díjat az Egészségért Közalapítvány a Kórházért szervezet tagjai – tájékoztatta lapunkat Csősziné Juhász Ildikó.

Vajda Piroska

Az alapítvány kuratóriumi tagja elmondta, felkereste a helyi vállalkozókat, hogy támogassák kezdeményezésüket. Sokan álltak az ügy mellé, így a félegyházi városi kórház 165 szakdolgozója közül minden évben öten kapnak pénzjutalmat és díjat. Az öt díjazottat a kollégák és a betegek javaslata alapján választja ki az alapítvány kuratóriuma.

A Dobos Zsuzsanna félegyházi keramikus által készített Oltalmazó Kezek díj átadása február 23-án a Móra Ferenc Művelődési Központban lesz. Hogy igazán méltó legyen az esemény, a díjátadás keretében adja elő a Rendkívüliek társulat Semmelweis című darabját, amely az anyák megmentőjének életét mutatja be születésének 200 éves évfordulója alkalmából. Az előadás jótékony célú, az így befolyt összeget az alapítvány javára ajánlotta fel a társulat.

– Bízunk benne, hogy ez az elismerés ösztönzőleg hat a kórház szakdolgozóira és a jobb kedvvel, nagyobb lelkesedéssel végzik munkájukat a jövőben – tette hozzá Csősziné Juhász Ildikó.

Elmondta azt is, hogy az alapítvány több évtizedes múltra tekint vissza. A betegellátás javítása, illetve a dolgozók képzése, elismerése céljából hozták létre. Néhány éves hanyatlás után a kuratórium a közelmúltban kezdett ismét aktív tevékenységbe. Így az elmúlt hónapokban már vásároltak a kórház számára ágyneműt, valamint kerekesszékeket. Az alapítvány a jövőben is szívesen fogadja a vállalkozók támogatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában