szavazási eredmény

2018.02.26. 11:14

Mit tenne, ha földön fekvő embert látna?

A mentőket hívná vagy úgy tenne, mint aki nem is látta a balesetet? Olvasóinkat kérdeztük mit tennének, ha valakit magatehetetlenül pillantanának meg.

baon.hu

Február 16-án több órán keresztül feküdt magatehetetlenül a pocsolyában egy középkorú férfi Kiskunhalason. Sokáig senki sem segített rajta. Végül két bajai férfi állt meg, ők húzták ki a vízből és hívtak hozzá mentőt. Megmentői azt mondták, se alkohol, se drog hatása alatt nem állt – írtuk meg múlt héten.

Mostanában írtunk több hasonló esetről is, főként ahol a vétkes segítségnyújtás nélkül menekült el a baleset helyszínéről. A legemlékezetesebb talán az volt, mikor egy 66 éves férfi január 21-én Katonatelepen, a Mályva utcában letért az útról és elütötte a háza előtt havat lapátoló 78 éves asszonyt. A nő agyrázkódást szenvedett. A gázoló megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott a baleset helyszínéről.

Múlt pénteken pedig egy biciklis és egy elektromos kerékpáros ütközött össze Tiszaalpáron. A biciklis szintén segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, cserben hagyta a súlyosan megsérült tornádóst.

[eweb-voting id="1215929"]

 

A felsorolt balesetek hatására gontoltuk úgy, hogy megkérdezzük olvasóinktól, ők mit tennének hasonló esetben.

Nagyon örültünk annak, hogy a szavazók csak kis százaléka nem segítene egy földön fekvő emberen, mert attól félne, hogy részeg vagy drog hatása alatt áll az illető.

A válaszadók nagy része ugyancsak félne, de attól még segítene a bajba jutotton, kihívná a mentőket. Ők úgy gondolják, hogy elsősegélyismeretük nem lenne elég a szakszerű ellátáshoz. Büszkék vagyunk azokra a szavazókra, akik már segítettek embertársukon ilyen szituációban! A szavazók 24 százaléka válaszolt így.

Közel ennyien (27%) gondolják úgy, hogy ha ilyen szituációba kerülnének, mindenképpen segítenének.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában