Kiskunhalas 

2018.02.15. 11:30

Könnyebben jut el az iskolába Fekete Edvin

A kiskunhalasi Bibó István Gimnázium 9. osztályos tanulója Fekete Edvin, aki születése óta toló­székbe kényszerül egy veleszületett betegsége miatt. Diáktársai az iskolában jótékonysági rendezvényeken gyűjtöttek pénzt a fiúnak egy elektromos kerekesszékre, hogy könnyebb legyen neki az iskolába járás.

Pozsgai Ákos

A gimnáziumban működő Rotary Interact csoport tagjai még tavaly ősszel kezdtek lázas szervezkedésbe, hogy rendezzenek egy jótékonysági ételkóstolót. A csoport tagjai közül korábban többen is részt vettek a Kiskunha­lasi Rotary Klub támogatásával egy nemzetközi diák­csereprogramban, az ott kóstolt ételeket készítették el osztálytársaik számára. Az ételkóstolóból befolyt jelentős összeget a fiatalok teljes egészében egy nem új, de kiváló állapotban lévő elektromos kerekesszék vásárlására költötték.

Csorba Imre igazgatót büszkeséggel töltötte el a diá­kok kezdeményezése. A keddi átadón azt hangsúlyozta, hogy megmutatták, milyen az, amikor egy jó cél érdekében egy közösség összefog. Bordás Zoltán, a Kiskunhalasi Rotary Klub elnöke és Farkas Dániel alpolgármester köszöntőjükben mindketten azt hangsúlyozták, hogy példaként szolgál a felnőttek számára is az az önzetlen segítség, amit diáktársukért tettek a fiatalok.

Edvin mosolyogva, könnybe lábadt szemmel mondott köszönetet osztálytársainak, akik szerinte elfogadták őt és egyáltalán nem érzi, hogy bármiben is más lenne, mint ők.

Használt, de kiváló állapotú elektromos kerekesszéket kapott a fiú.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában