jászszentlászló

2018.02.04. 06:57

Kiemelkedő évet zártak

A madár­influenza miatt nehezen indult az elmúlt esztendő Jászszentlászlón. Ennek ellenére ki­emelkedően sikeres évet tudhat maga mögött a település.

Vajda Piroska

– Társadalmilag és gazdaságilag is nagy problémát jelentett községünkben a madár­influenza, hiszen közvetve szinte valamennyi jászszentlászlói családot érintett. A faluban 73 ezer állatott öltek le, száz embert érintett közvetlenül a madárvész. Komoly fejtörést okozott, hogy mit kezdjünk azokkal az emberekkel, akik munka nélkül maradtak emiatt. Az önkormányzat is próbálta segíteni a gazdákat, de a falubeliek is összefogtak a bajban – nyilatkozta lapunknak Nagy András polgármester, aki szerint mostanra az ágazat kezd visszaállni a rendes kerékvágásba.

– A nehézségek ellenére örömre is van okunk, hiszen számos sikeres pályázatot nyertünk. Bátran elmondhatjuk, hogy kiemelkedő év volt ebből a szempontból az elmúlt esztendő – mondta a polgármester.

Tavaly 23 pályázatot készítettek, ezek közül 22 pozitív elbírálást kapott. Ez összességében több mint 600 millió forintos támogatást jelent. A támogatásoknak köszönhetően valósul meg a községi konyha, az alapszolgáltatási központ és az iskola energetikai felújítása. Idén tavasszal megújul a móricgáti út belterületi szakasza is.

– A településen folyamatosan emelkedik a gyermeklétszám, telt házzal működik a bölcsőde és az óvoda. Ezért is bővítjük az óvodánkat egy tornaszobával. Erre 27 millió forint rendkívüli támogatást kaptunk. A tornaszoba átadása tavasszal lesz. Elkezdtük a temető teljes megújítását. Folytatjuk a járdafelújítási programot is. Elengedhetetlen az egészségház tetőszerkezetének felújítása is – részletezte Nagy András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában