KISKUNFÉLEGYHÁZA

2018.02.20. 14:00

Az új társaság üzemelteti a sportcsarnokot is

Két új gazdasági társaság megalapításáról döntött a félegyházi képviselő-­testület legutóbbi ülésén.

Vajda Piroska

A sportcsarnok és a fürdő üzemeltetését a jövőben egy cég végzi majd

Fotó: Vajda Piroska

A Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézményt egy januárban hatályba lépett törvényváltozás miatt szervezte át az önkormányzat. A törvény indoklása szerint ugyanis a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladat ellátására alvállalkozóként a továbbiakban csak nonprofit formában működő gazdasági társaság vehető igénybe, amellyel biztosítható a profitorientált feladatellátás teljes kizárása a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásból.

Mivel az új jogszabály jelentősen és hátrányosan befolyásolta a Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézmény – mint hulladékszállítást végző közszolgáltatói alvállalkozó – helyzetét, az önkormányzat kénytelen volt nonprofit gazdasági szervezetté alakítani azt. A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság vezetésével a korábbi igazgatót, Szatmári Andreát bízták meg a városatyák.

A képviselők döntöttek arról is, hogy a jövőben a városi sportcsarnok és a Félegyházi Termál Parkfürdő üzemeltetésére új, önkormányzati tulajdonban álló gazdasági társaságot alapítanak. Ezzel a döntéssel a Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézmény által ellátott fürdőüzemeltetési feladat átkerül az újonnan alapított Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft.-hez. Az új társaság vezetésével Kordás Rolandot bízta meg a testület.

A sportcsarnok és a fürdő üzemeltetését a jövőben egy cég végzi majd
Fotós: Vajda Piroska

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában