Bácsalmás

2018.02.01. 17:09

Járókerettel nehéz a fűnyírót használni

Címkék#Bácsalmás

Nem tudják már rendben tartani társasházuk előkertjét az idős lakók, ezért az önkormányzat segítségét kérték a parkgondozásban. A képviselő-testület nem tudta eldönteni, hogy támogassák vagy elutasítsák kérésüket.

Juhász Jenő

A fákat kivágták, de a városházával szembeni terület további sorsa bizonytalan

Összesen másfél tucatnyi napirendi pont szerepelt a kedd délután megtartott nyilvános képviselő-testületi ülésen. A városatyák egyebek mellett áttekintették és egyhangúlag elfogadták a 2018. évi költségvetést, de csak első körben. Az ülésen nem okozott nagyobb fejtörést az a 190 millió forint, ami most még hiányként mutatkozik az idei büdzsében. Olyan határozatot hoztak, hogy február közepéig még tárgyalásokat folytatnak az intézményvezetőkkel és a költségek csökkentése után remélhetőleg egyensúlyba hozható a pénzügyi mérleg, amiről így ismét szavaznak majd.

Ennél sokkal nagyobb problémát jelentett az egyik lakóközösség kérelme, amiről végül nem is tudtak dönteni a képviselők.

A fákat kivágták, de a városházával szembeni terület további sorsa bizonytalan

Történt ugyanis, hogy a bácsalmási Gróf Teleki József utca 1–9. számú társasházak lakói a közös képviselőjük közreműködésével egy aláírásokkal ellátott kérelemmel fordultak az önkormányzathoz. A beadványban kifejtették, hogy a lakók 90 százaléka már 70 év feletti és ezért nem tudják megoldani az ingatlan előtti közterület és előkert művelését. A terület tereprendezését vállalnák – sőt ez már meg is történt –, azonban a füvesítésben, a napi karbantartásban szeretnék az önkormányzat segítségét kérni.

A bizottságok által már korábban megtárgyalt és előterjesztett határozati javaslatokról eltérő véleményeket alkottak a képviselők. Volt, aki nem támogatta a kérést, mert szerinte ilyen alapon a város más területeiről is érkezhetnének hasonló kérések. Mások szerint némi támogatásra szükség lenne, hiszen idős emberekről van szó, és ráadásul központi helyen fekszik a szóban forgó közterület. Felvetődött az a gondolat is, hogy várják meg a lakóközösség gyűlési határozatát és csak utána tárgyalja a városvezetés ezt a témát.

A kérésről végül is nem született döntés. Azon határozati javaslatra, miszerint az önkormányzat vállalja a munkálatok elvégzését, mindössze két képviselő szavazott igennel, egy nemmel, a többiek tartózkodtak. A másik határozati javaslat, hogy elutasítják a lakóközösség kérelmét, három igen és öt tartózkodó szavazatot kapott.

A kilenc tagú képviselő-testület ülésén egyébként nyolcan voltak jelen.

Harmincan írták alá a kérelmet

Információnk szerint a Gróf Teleki József utcai kérelmet mintegy harmincan írták alá, s az ott lakók úgy vélik, hogy kérésükkel egy szebb városi kép kialakítását érhetnék el. Az ott élők munkatársunknak hangsúlyozták: életkoruk okán kérik az önkormányzati segítséget, hiszen járókerettel nagyon nehéz lenne használni a fűnyírót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában