JÁSZSZENTLÁSZLÓ

2018.02.01. 11:29

Hetek óta nincs fogorvosi ellátás

Nagy problémát jelent a település, hogy nem talál új orvost az önkormányzat.

Vajda Piroska

– November óta nincs fogorvosi ellátás a településen. A szentlászlói és móricgáti betegeket január végéig a szanki fogorvos látta el. A kötelező önkormányzati feladat megoldása a legnagyobb probléma jelenleg a településen – nyilatkozta lapunknak Nagy András polgármester.

A településvezető elmondta, négy éve is hasonló cipőben jártak, az akkori fogorvos Szegeden kapott csábítóbb ajánlatot. Utána óriási szerencsének köszönhetően találtak egy másik orvost, aki vállalta a jászszentlászlói és móricgáti betegek ellátását.

– A fiatal doktornő várandóssága miatt azonban nem tudja tovább ellátni a fogorvosi teendőket, sőt később sem kíván Jászszentlászlóra visszajönni. November óta lázasan keresik a helyettesét, eddig sikertelenül – mondta elkeseredetten a polgármester.

Arról is beszámolt, hogy a napokban majdnem sikerült szegedi orvosokkal szerződést kötniük, de végül visszaléptek.

– Pedig az önkormányzat teljesen felszerelt rendelőt biztosít a fogorvosnak, sőt az állami normatíván felül havonta közel 100 ezer forint plusztámogatást adunk. Amíg nem találunk saját orvost, addig valószínűleg Kiskunfélegyházára kell a jászszentlászlói és móricgáti betegeknek átjárniuk. Az átmeneti helyettesítésről a héten tárgyalunk a félegyházi fogorvosokkal – tette hozzá Nagy András.

A polgármestertől azt is megtudtuk, tudomása szerint országos szinten is komoly problémát jelent a fogorvoshiány, főként a kisebb településeken. Információi szerint több száz praxis betöltetlen hazánkban. A frissen végzett fogorvosok azonban nem a kis falvakban akarnak letelepedni, hanem a fővárosban, az osztrák határ közelében, vagy inkább külföldön – összegezte sajnálattal a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában