KISKUNFÉLEGYHÁZA

2018.02.28. 20:00

Gyorsabban tudnak ezután vért venni a félegyházi kórházban

Egy vénaszkennerrel gazdagodott a félegyházi kórház a Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány jóvoltából.

Vajda Piroska

Dr. Körtvélyessy András kórházigazgatón tesztelik a vénaszkennert. A képen középen Halasi Papp Anett adományozó

Az új eszköznek köszönhetően a jövőben egyszerűbben és gyorsabban tudnak vért venni a kisgyermekektől és az idősektől a kórházban. A vénaszkenner a gyermekosztályon, illetve a krónikus betegek osztályán segíti a gyógyítást.

Az új műszert a közelmúltban rendezett Nagy Gatsby Jóté­konysági Parti bevételéből vásárolta az alapítvány. Vezetője, Halasiné Papp Anett hétfőn adta át a szkennert a kórház vezetőségének.

A Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítványt néhány hónapja működik csupán és ez idő alatt számos jótékonysági eseményt szervezett. Legutóbb Caramel-koncerten a félegyházi mentőszolgálat javára gyűjtöttek, az így befolyt bevételből sürgősségi orvosi táskát vásárol az alapítvány. Ez olyan speciális táska, amelyben korosztályokra lebontva színekkel vannak elválasztva a műszerek, így a mentőorvos egyből tudja, hová kell nyúlnia, sokkal gyorsabban találja meg a szükséges eszközt életmentés közben – tudtuk meg Halasiné Papp Anett-től.

Dr. Körtvélyessy András kórházigazgatón tesztelik a vénaszkennert. A képen középen Halasi Papp Anett adományozó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában