BAJA

2018.02.19. 11:30

Folytatnák a közmunka programjait

Idén folytatni szeretnék az előző években megkezdett közfoglalkoztatás több elemét, azaz rá­épülő programként indítanák újra ezeket. Ennek érdekében nyújtotta be pályázatát a Belügyminisztériumhoz az önkormányzat.

Kubatovics Tamás

Tavaly két hosszabb időre szóló, klasszikus közfoglalkoztatási projektben 130 ember dolgozott a városnak, míg egy 42 fős rövid program részt­vevőinek szerződését február végéig hosszabbították meg.

Belvízelvezetés, helyi sajátosságokra épülő közfoglalkoztatás, utak karbantartása és az illegális hulladéklerakók felszámolása szerepel a tervek között, mindegyik területen gyakorlatilag végeláthatatlan mennyiségű teendő akad. Speci­ális helyi teendőként az önkormányzati tulajdonú szociá­lis bérlakások felújítása szerepel a programban, ezen a területen már többéves tapasztalat gyűlt össze, tavaly már a kőműves- és festő-má­zoló munkák mellett nyílászárócserékre is sort kerítettek, ezzel esztétikai és energetikai szempontból is javítottak az ingatlanok állapotán.

A városi fenntartású utak állapotán is jócskán akad javítanivaló, így ezt is folytatni szeretnék a következő hónaptól újabb egy éven át. Az előző évben az illegális hulladéklerakók felszámolásán dolgozók az Újvárosban végezték a leglátványosabb munkát, itt közel 800 köbméter szemetet gyűjtöttek össze.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában