Kunszentmiklós

2018.02.13. 13:59

Egészségesek, fittek szeretnének maradni

Szűrővizsgálatokkal, tanácsadással, bemutatókkal várják idén is a kunszentmiklósiakat a ma már hagyományosnak mondható fitt délutánon. A rendezvény megálmodója és létrehozója Strobli Marianna, aki szakmáját tekintve egészségügyi dolgozó, másodállásban pedig fitnessedzőként tevékenykedik.

Gulyás Sándor

Az emberek zöme elhanyagolja az egészségét, ennek köszönhetően hazánkban kiemelkedően sok a szív- és érrendszeri, valamint a cukorbetegségben szenvedők és a túlsúlyosok száma. Egészségügyi dolgozóként Strobli Marianna is nap mint nap szembesül ennek tényével.

– A testedzéssel több mint tíz éve kezdtem el foglalkozni, először csak a magam örömére, később pedig, mint edző indítottam saját mozgásstúdiót Kunszentmiklóson. A mozgás, az egészséges életmód megismertetése, népszerűsítése érdekében szerveztem meg 2012-ben az első fitt délutánt városunkban. Meglepetésemre a rendezvény nagyon sok érdeklődőt vonzott – meséli Strobli Marianna.

A fitt délutánon különféle edzéstípusokkal ismerkedhettek meg a település lakói, de emellett volt szűrővizsgálat, életmód-tanácsadás is. A rendezvény öt év alatt olyannyira kinőtte magát, hogy tavaly több mint kétszázan vettek részt a programokon. A kezdemé­nyezés szinte valamennyi korosztályban követőre lelt. A rendezvény legfiatalabb résztvevői óvodáskorú gyermekek voltak, a legidősebb pedig betöltötte a hatvankilencedik életévét.

– A fiatalok csinosak akarnak lenni, és „meghalnak” az edzéseken, a középkorúak egyszerűen jól szeretnék érezni magukat a bőrükben, az idősebb korosztály pedig megpróbál javítani egészségügyi állapotán. A fitt délután lényegében arra szolgál, hogy a résztvevők a szakemberek segítségével olyan információkhoz jussanak, melyek az egészséges életmód alappillérei lehetnek – emelte ki a rendezvény főszervezője.

A kunszentmiklósi sportcsarnokban, február 17-én 13 órakor kezdődő ingyenes fitt délutánon a résztvevők beszélgethetnek életmód-tanácsadókkal, útmutatást kaphatnak az étkezési allergiák hatékony kezeléséhez. A szűrővizsgálatokon túl reformételeket is megkóstolhatnak. Neves edzők, mint például Cseresnyés Beáta, Káté Gyuszi, Czanik Balázs és Katus Attila segítségével ismert és kevésbé ismert mozgásfajtákat (HOT IRON, TRX, capoeira aero­bik, zumba, boksz, stb.) is kipróbálhatnak. Mind­emellett lesz gerinctréning kiscsoportos foglalkozás keretében, a gyermeket pedig külön programok várják.

Kedvcsináló rendezvény volt

Mindenkit csak egy lépcsőfok választ el az egészséges életmódtól – hangsúlyozta Strobli Marianna. – A kunszent­miklósi fitt délután ennek megtételéhez nyújt segítséget. Az aktív, vagy a kevésbé aktív, de rendszeres testmozgás az egészség megőrzése szempontjából olyan alapvető életfolyamat, amelyre mindenképpen ajánlott időt szakítani. Rendezvényünk kedvcsináló lehet mindazok számára, akik nem sajnálják az időt és az energiát arra, hogy megtudják, milyen lehetőségeik vannak egészségük megőrzésére – tette hozzá Strobli Marianna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában