Kunszentmiklós

2018.02.18. 15:30

Az egészségmegőrzés és a mozgás kapta a főszerepet

Szűrővizsgálatokkal, tanácsadással, bemutatókkal várták szombaton a kunszentmiklósiakat a ma már hagyományosnak mondható fitt délutánon. A városi sportcsarnokban megtartott program idén is sok érdeklődőt vonzott.

Gulyás Sándor

Az első kunszentmiklósi fitt délutánt 2012-ben szervezte meg Strobli Marianna az egészséges életmód megismertetése, népszerűsítése érdekében. A rendezvény öt év alatt olyannyira kinőtte magát, hogy idén is több mint kétszázan vettek részt a programokon.

–A fitt délután lényegében egy kedvcsináló rendezvény, mellyel azt szeretném elérni, hogy az emberekben tudatosuljon, hogy a mozgás olyan alapvető életfolyamat, amelyre mindenképpen ajánlott időt szakítani – emelte ki Strobli Marianna.

A szombati rendezvény nagyon sok lehetőséget kínált mindazok számára, akik komolyan vették az aktív, vagy a kevésbé aktív, de rendszeres testmozgás fontosságát. A fitt délutánon különféle edzéstípusokkal ismerkedhettek meg a város lakói, és a környező településekről érkezők. Az ismert és kevésbé ismert mozgásfajtákat többek között Cseresnyés Beáta, Káté Gyuszi, Czanik Balázs és Katus Attila mutatta be. Mindemellett volt gerinctréning kiscsoportos foglalkozás keretében, a gyermekeket pedig külön programok várták.

–A fitt délutánon idén is szinte valamennyi korosztály jelen volt. Zömében a gyengébb nem képviselői használták ki a lehetőséget. Úgy gondolom, ha sikerült tudatosítani a részvevőkben, hogy a jövőben többet törődjenek egészségükkel, a rendezvény elérte célját – tette hozzá Strobli Marianna, a rendezvény megálmodója és létrehozója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában