Kiskunhalas

2018.02.25. 20:00

Ajándékot adnak át a jegyespároknak

A kiskunhalasi házasságkötő terem felújítási tervei után most újabb helyi kezdeményezést indított a halasi önkormányzat, a halasi Jegyes csomagot.

Pozsgai Ákos

A házasságkötések bejelentésekor adják át az ajándékot az anyakönyvvezetők a jegyespárnak

Fotó: Pozsgai Ákos

A kezdeményezés lényege egy, a halasi csipke motívumaival díszített fadoboz, amelyet a lakodalommal egybekötött házasságkötések bejelentésekor adnak át az anyakönyvvezetők a jegyespárnak. Ebben hasznos információkat kapnak nagy napjuk szervezési teendőihez a házasságkötésre jelentkező párok, a dobozka emlékezteti majd őket közös életük nagy eseményére. A kezdeményezés nem teljesen új keletű, a tavaly februárban országosan a Házasság hete rendezvénysorozat keretében, a Fiatal Családosok Klubjának kezdeményezésére elindult Jegyes csomag mintájára hozták létre helyben.

A házasságkötések bejelentésekor adják át az ajándékot az anyakönyvvezetők a jegyespárnak
Fotós: Pozsgai Ákos

A cél az volt, hogy egyedi és valóban halasi ajándék legyen a mi Jegyes csomagunk, a világhírű és hungarikum halasi csipke táncos pár motívuma teszi egyedivé a díszdobozkát – mondta el lapunknak Kuris István László önkormányzati képviselő.

Az ajándék kezdeményezői azt remélik, hogy a helyi Jegyes csomag megerősíti a házasság intézményét a párok számára, amely fontos célkitűzés a családok évében a városvezetés számára is.

– Próbáltunk olyan dokumentumokat beletenni a Jegyes csomagba, amelyek segítenek abban, hogy az egy egész életen át megőrzött boldog kapcsolat első órái, a házasságkötés utáni lakodalom szervezése minél gördülékenyebben történhessen – magyarázta a dobozka tartalmát a képviselő, aki hangsúlyozta, hogy a gyermekvállalás előtt álló fiatal párok számára hasznos információk is vannak benne az igénybe vehető különböző család­támogatási formákról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában