Apostag

2018.01.05. 17:22

Denevérek fészkeltek a kivágott fában

Apostagról riasztották az illetékes természetvédelmi őrünket január 4-én, hogy alvó denevéreket találtak egy játszótéren kivágott fűzfában, amely az elmúlt hetek viharai miatt balesetveszélyessé vált – számolt be az esetről a Kiskunsági Nemzeti Park.

baon.hu

A Kiskunsági Nemzeti Park munkatársa azonnal a helyszínre sietett, és 60 rőt koraidenevért talált a fa odvában, akik nem kis meglepetést okoztak a favágóknak.

A bolygatás és a nagyon enyhe idő miatt a denevérek elég aktívak voltak, ezért a nemzeti park szakembere gyorsan átpakolta őket egy dobozba és elvitte a Kolon-tóhoz, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság legközelebbi denevértornyába, ahol biztonságban tovább telelhetnek.

„Magammal vittem azt a tuskót is, amiben eredetileg voltak, és azt is betettem a denevértoronyba, így ha akarnak, akár abban is folytatni tudják a telelésüket” – számolt be Sápi Tamás, természetvédelmi őrkerület-vezető.

Az apostagi önkormányzat munkatársai gyors reagálásának köszönhetően a kaland ellenére minden bizonnyal sikeresen át tud majd telelni a kis kolónia.

Magyarországon minden denevérfaj, beleértve a rőt koraidenevért is, védett vagy fokozottan védett.

Fotók: Kiskunsági Nemzeti Park/Sápi Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában