Bűnügy

2024.06.07. 11:55

Egy munkagépet és egy autót is feltört a kecskeméti férfi

A kecskeméti rendőrök nyomkövető kutya segítségével találták meg a gépkocsifeltörőt.

Baon.hu

Egy munkagépet rongált meg valaki 2024. június 6-ára virradóra egy kecskeméti utcában. Az ismeretlen betörte a fülke üvegtetejét, majd azon keresztül bemászott, és tönkretette a kezelőfelületet. A tolvaj közel 200 ezer forint értékű holmival távozott: egy beépített rádiós magnót és munkavédelmi eszközöket vitt magával, ám ennél is tetemesebb, másfél millió forintos rongálási kárt okozott a jármű feltörése során. A rendőrök forró nyomon kezdték meg a történtek felderítését, és ebben egy nyomkövető kutya – Millie – volt a segítségükre – közölte a rendőrség.

munkagép, rongálás
Egy munkagépet is megrongált a kecskeméti férfi
Fotó: police.hu

A négylábú példásan látta el szolgálatát, mivel kétlábú munkatársait egyenesen a feltételezett tettes lakcímének a közelébe vezette. A jó hely- és emberismerettel rendelkező rendőröknek több sem kellett: gyorsan kitalálták, hogy ki az a bűnelkövető, aki a közelben lakik, és végrehajthatta a lopást. A gyanúsítottat, egy 30 éves helybélit a lakásától nem messze, az utcán elfogták és előállították.

Kiderült, hogy a férfi egy másik, hasonló jellegű lopást is elkövetett ugyanitt. Feltört egy kisteherautót, és átkutatta annak utasterét némi zsákmány reményében. Mivel nem járt szerencsével, leszerelte és magával vitte az autó – 160 ezer forintot érő – gumiabroncsait, és azokat egy 17 éves fiúnak háromezer forintért értékesítette.

Az abroncsokat a nyomozók a fiataltól lefoglalták, őt pedig pénzmosás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A fiú szabadlábon védekezhet, de a nagykorú gépkocsifeltörőt lopás miatt őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

lopás, autó
Egy autó abroncsait is ellopta
Fotó: police.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!