Kék hírek

2024.06.11. 15:13

Több mint kétezren lépték át a sebességhatárt Bács-Kiskunban

Bács-Kiskun vármegye közútjain egy hét alatt 53 olyan baleset történt, amely rendőri intézkedést igényelt. Az egyenruhások 27 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak.

Baon.hu

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2156-an lépték át. 

közlekedés, Bács-Kiskun, rendőrség,
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

A szabálytalankodóknak legalább 39.000 forint közigazgatási bírságot kell fizetniük, ám lesz olyan, aki ettől magasabb összegű büntetésre számíthat. Ilyen az a három autós is, akik belterületen lépték át a megengedett sebességhatárt. A szabálytalan sofőrök Miskén, Pirtón és Jánoshalmán az 50 kilométer/óra helyett 96,97 és 102 kilométer/órával hajtottak. Ilyen mértékű sebességtúllépésnél a féktávolság már olyan mértékben megnő, hogy egy veszélyes közlekedési helyzetet szinte lehetetlen észrevenni és arra megfelelő időben reagálni – írja a police.hu.

A nyári hónapokban, a tanítási szünet kezdetével jelentősen megnövekszik a gyermekek veszélyeztetettsége a közúti közlekedés tekintetében is.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a közlekedőket, hogy a nyári időszakban különösen ügyeljenek a gyermekekre, akár az úton, vagy annak közelében gyalogosan, vagy kerékpárral jelennek meg. 

Számítsanak arra, hogy a gyermekek közlekedése gyakran kiszámíthatatlan, sokszor nincs veszélyérzetük, és teljesen másként látják a világot, időnként kalandot keresve minden észlelt dologban.

A gyermekek koruknál és tapasztalatlanságuknál fogva a legveszélyeztetettebb és legsérülékenyebb képviselői a közlekedésnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!