Vonatbaleset

2024.05.15. 08:28

Már hat vasúti baleset történt idén Bács-Kiskunban

A vármegyében idén eddig hat vasúti balesethez riasztották a tűzoltókat. A Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében felhívta a figyelmet, hogy a közlekedők figyelmesen közelítsék meg a vasúti átjárókat.

Tapodi Kálmán

Mint írták: minden, beavatkozást igénylő káreseménynél legfontosabb az állampolgárok életének megmentése és biztonságának, vagyontárgyainak megóvása. 

baleset, vonatbaleset, Bács-Kiskun
Összeütközött egy személyautó és egy tehervonat 
Fotó: Kovács Andrea tűzoltó főhadnagy

Egy vasúti balesetnél a műszaki mentések során tűzoltói feladat lehet a járművek áramtalanítása, a vonat utasainak biztonságos átszállásában történő segítségnyújtás mellett sok esetben a sérültek, áldozatok kiemelése az összeroncsolódott járművekből. Amikor egy jármű vonattal ütközik, akkor az a legtöbb esetben személyi sérüléssel jár, melynek mértéke lehet könnyű, súlyos és lehet tragikus. 

Fokozottan figyeljünk, hiszen a vonattal való ütközés következtében a közúti gépjárművekben utazóknak rosszak a túlélési esélyeik! A hétköznapokban, és a szabadságolások ideje alatt is sok ember indul útnak kerékpárral, motorkerékpárral, autóval. Fontos, hogy mindenki a saját és családja biztonsága érdekében vegye komolyan az óvintézkedéseket, a vasúti átjárókat figyelmesen közelítsék meg, mindig győződjenek meg róla, hogy biztonságban át tudnak haladni rajta!  Minden közlekedési eszközzel és minden időszakban fokozottan figyeljünk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában