Vonatbaleset

2024.05.15. 08:28

Már hat vasúti baleset történt idén Bács-Kiskunban

A vármegyében idén eddig hat vasúti balesethez riasztották a tűzoltókat. A Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében felhívta a figyelmet, hogy a közlekedők figyelmesen közelítsék meg a vasúti átjárókat.

Tapodi Kálmán

Mint írták: minden, beavatkozást igénylő káreseménynél legfontosabb az állampolgárok életének megmentése és biztonságának, vagyontárgyainak megóvása. 

baleset, vonatbaleset, Bács-Kiskun
Összeütközött egy személyautó és egy tehervonat 
Fotó: Kovács Andrea tűzoltó főhadnagy

Egy vasúti balesetnél a műszaki mentések során tűzoltói feladat lehet a járművek áramtalanítása, a vonat utasainak biztonságos átszállásában történő segítségnyújtás mellett sok esetben a sérültek, áldozatok kiemelése az összeroncsolódott járművekből. Amikor egy jármű vonattal ütközik, akkor az a legtöbb esetben személyi sérüléssel jár, melynek mértéke lehet könnyű, súlyos és lehet tragikus. 

Fokozottan figyeljünk, hiszen a vonattal való ütközés következtében a közúti gépjárművekben utazóknak rosszak a túlélési esélyeik! A hétköznapokban, és a szabadságolások ideje alatt is sok ember indul útnak kerékpárral, motorkerékpárral, autóval. Fontos, hogy mindenki a saját és családja biztonsága érdekében vegye komolyan az óvintézkedéseket, a vasúti átjárókat figyelmesen közelítsék meg, mindig győződjenek meg róla, hogy biztonságban át tudnak haladni rajta!  Minden közlekedési eszközzel és minden időszakban fokozottan figyeljünk!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!