Katasztrófavédelem

2024.05.24. 08:42

Tűzhöz és egy súlyosabb balesethez is riasztották a tűzoltókat Bács-Kiskunban

Csütörtökön a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Baon.hu

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy mintegy százhúsz négyzetméter alapterületű, szalma tárolására használt szín és a benne lévő, körülbelül ötven körbála csütörtökön délután Szabadszálláson, a Kodály Zoltán utcában. A solti hivatásos, valamint a szabadszállási önkormányzati és önkéntes tűzoltók öt vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet. A tűzoltók munkáját erőgép is segítette – írja a katasztrófavédelem.

baleset, tűzeset, katasztrófavédelem
Összeütközött egy kisteherautó és egy személygépkocsi az 53-as főúton
Fotó: Pozsgai Ákos

Egy gépjármű motortere égett csütörtökön délután Kiskunfélegyházán, a Kossuth Lajos utcában. A helyszínen lévők a tüzet porral oltóval eloltották. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a tűzzel érintett részt átvizsgálták, a szükséges utómunkálatokat elvégezték. Személyi sérülés nem történt.

Egy személygépkocsi és egy kisteherautó ütközött össze csütörtökön délután az 53-as főút, Soltvadkert és Kiskőrös közötti szakaszán. A kiskőrösi hivatásos és a soltvadkerti önkormányzati tűzoltók áramtalanították a kisteherautót és megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben három ember megsérült, őket a mentők kórházba szállították. 

Csütörtökön egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, egy esetben kérték a segítségüket kidőlt fa eltávolításához és két esetben pedig lakásba történő behatoláshoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!