Szabadszállás

2024.05.27. 15:14

Lezárt akta: közel egymillió forintot lopott el idős ismerősétől

Idős ismerősétől csalt ki közel egymillió forintot egy 36 éves szabadszállási férfi, aki kezdetben csak kölcsönkért, később pedig már „kiszolgálta magát” a sértett számlájáról.

Baon.hu

A sértett lányának tűnt fel, hogy édesapja bankszámlájáról pár hónap alatt több százezer forintnak nyoma veszett. A nő úgy sejtette, hogy valaki kihasználta édesapja korát, és kicsalta a számlájáról hiányzó összeget, ezért feljelentést tett a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányságon tavaly márciusban – közölte a rendőrség.

lopás, vallomás
A szabadszállási férfi beismerő vallomást tett
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Mint írják, a rendőrök csalás miatt kezdtek nyomozni. A gyanú a sértett egyik ismerősére terelődött, akiről kiderült, hogy több alkalommal látták a bankban az időssel. A csaló többször kölcsönkért a 77 éves férfitól, egyik alkalommal ajándékra a gyerekeinek, máskor pedig édesanyja kocsivásárlásához kellett a pénz, de azt egyszer sem adta vissza. Egy idő után pedig úgy döntött, kéregetés helyett inkább „kiszolgálja magát”, ellopta az idős bankkártyáját, amiről több mint egy tucatszor indított tranzakciót. A sértett a bankkártya mellett tárolta a PIN-kódot is, amihez szintén hozzájutott az elkövető. Mire ez a sértett családjának feltűnt, közel egymillió forint hiányzott.

A nyomozók a bejelentést követő pár órán belül elfogták és őrizetbe vették a 36 éves férfit. Az egyébként büntetett előéletű gyanúsított a kihallgatásán beismerő vallomást tett, a nyomozók pedig kezdeményezték a letartóztatását. A kunszentmiklósi rendőrök a napokban befejezték az ügy vizsgálatát, és az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az ügyészségnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!