Közlekedésrendészet

2024.05.28. 12:17

Halálos baleset helyszínén és gyorshajtókkal szemben is intézkedtek a rendőrök Bács-Kiskunban

Bács-Kiskun vármegye közútjain egy hét alatt 48 rendőri intézkedést igénylő baleset történt. Az egyenruhások 20 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak; egyikük balesetet okozott.

Baon.hu

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2926-an lépték át. A szabálytalankodóknak legalább 39 ezer forint közigazgatási bírságot kell fizetniük, ám lesz olyan, aki ettől magasabb összegű büntetésre számíthat. Három sofőrnek biztosan 117 ezer forintos bírságot kell fizetnie: egyikük Solt belterületén 102 kilométer/órával közlekedett, a másik autóvezető az 55-ös főúton hajtott 90 helyett 152 kilométer/órával, míg a harmadik szabálysértő a 451-es úton 70 kilométer/óra helyett 137-tel ment – írja a police.hu.

halálos baleset, gyorshajtás, közlekedésrendészet
Fának csapódott egy autó Kiskunmajsánál, egy ember életét vesztette
Fotó: Pozsgai Ákos

Vasárnap este 20 óra 35 perc körül Kiskunmajsa külterületén halálos baleset történt. Az 5402-es úton egy 22 éves szanki lakos megelőzött egy autót, majd a manőver befejezésekor fékezett, mivel egy balra ívelő útkanyarulathoz ért. Ekkor az autó keresztbe fordult, lesodródott az útpadkára, majd a fűre, ahol egy fának csapódott. A karambolban a fiatal sofőr olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A történteket a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság vizsgálja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!