Bűnügy

2024.04.19. 13:54

Zokniban menekült a rendőrök elől a kecskeméti szalonok szarkája

Manikűrösénél volt egy nő az egyik szalonban április 8-án délelőtt. Érkezésekor a pénztárcáját egy székre tette, majd amikor fizetni akart, észrevette, hogy annak nyoma veszett körömépítés közben. Az üzletben kettejükön kívül egy ismeretlen asszony járt, aki csak addig tartózkodott ott, amíg időpontot kért. Később kiderült, hogy ez csak figyelemelterelés volt, a nő kihasználta az alkalmat, amikor a szakember hátrafordult a naptárjáért, a vendége pedig a máshova figyelt, elemelte a tárcát.

Tapodi Kálmán

A történtekről értesítették a rendőröket, akik nyomozásba kezdtek. Másfél héttel később egy újabb hasonló esetről érkezett bejelentés. Ez alkalommal kozmetikusnál tűnt el az egyik vendég táskája. A sértettnek éppen a szempilláját festették, ezért csukva volt a szeme, a kozmetikus pedig egy másik szobában telefonált, amikor valaki belépett, és elemelte a holmit. A rendőrök sejtették, hogy a két eset összefügghet, és egy helybéli nő a tolvaj, akivel szemben korábban már folyt eljárás hasonló jogsértések miatt. Gyanújuk végül beigazolódott, az egyik esetet rögzítette egy kamera, aminek felvételével azonosítani tudták az elkövetőt – közölte a vármegye rendőrsége.

tolvaj, bűnügy, lopás
Zokniban menekült a rendőrök elől a kecskeméti szalonok szarkája
Forrás:  shutterstock.com / illusztráció

A nyomozók a 44 éves asszony lakására vonultak, aki menekülőre fogta, amint meglátta a rendőröket. Arra azonban nem volt ideje, hogy cipőt húzzon, így az ablakon kiugorva, zokniban próbált meglépni, de sikertelenül. Őrizetbe vették, és gyanúsítottként hallgatták ki a lopások miatt, majd kezdeményezték a letartóztatását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában