Ítélethirdetés

2024.04.02. 15:48

Pénzbüntetést kapott az ismerősét hamis váddal illető kecskeméti férfi

A Kecskeméti Járásbíróság tárgyalás kitűzése nélkül, jogerősen 180 ezer forint pénzbüntetést szabott ki egy 64 éves kecskeméti férfival szemben, aki ellen hamis vád miatt indított eljárást a Kecskeméti Járási Ügyészség – írja közleményében a Kecskeméti Törvényszék.

Horváth Péter

A közlemény szerint a vádlott február 11-én tett feljelentést a Kecskeméti Rendőrkapitányságon, ahol valótlanul azt állította, hogy az előző héten két férfi – közülük az egyik az ismerőse volt - felkeresték a kecskeméti lakásán, ahol fegyverrel megfenyegették, és arra kényszerítették, hogy adja át kétmillió forint megtakarítását.

ítélethirdetés, hamis vád, Kecskemét,
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

A feljelentés alapján a Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozást indított, melynek során a vádlottat tanúként hallgatták ki, ahol elismételte azt, amit a feljelentésben mondott. Ezért ismerőse az ügyben gyanúsított lett.

Két nappal később a nyomozók szemlét tartottak a most elítélt vádlott ingatlanában, ahol egy felcsavart szőnyegben megtalálták az állítása szerint elrabolt kétmillió forintot. Ezt követően újra tanúként hallgatták ki, amikor visszavonta a korábbi állítását és elismerte, hogy nem történt bűncselekmény. Ezért ismerőse ellen megszüntették az eljárást – olvasható a Kecskeméti Törvényszék közleményében. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában