Közlekedésrendészet

2024.04.02. 13:06

Előállították az ittasan, eltiltás hatálya alatt vezető sofőröket Bács-Kiskunban

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2616-an lépték át. A jogsértések elkövetőinek legalább 39 ezer forint közigazgatási bírságot kell fizetniük, ám vannak olyan sofőrök, akik ennél magasabb összegű bírságra számíthatnak – számolt be heti jelentésében a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Tapodi Kálmán

Mint írták: a vármegye közútjain egy hét alatt 67 rendőri intézkedést igénylő baleset történt. Az egyenruhások 36 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak; közülük négyen okoztak balesetet.

ittas vezetés, közlekedésrendészet, gyprshajtás
Előállították az ittasan, eltiltás hatálya alatt vezető sofőröket Bács-Kiskunban
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A hétvégén a járőrök előállítottak két olyan járművezetőt, akiket a bíróság korábban eltiltott a vezetéstől. Az intézkedések során az is kiderült a sofőrökről, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak. A 41 éves kecskeméti férfit a járásbíróság 2026 decemberéig tiltotta el a vezetéstől, ám az 51 éves bajai lakossal szemben a bíróság végletes eltiltást alkalmazott korábban. Őt a rendőrök őrizetbe vették, a másik gyanúsított szabadlábon védekezhet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában