Kecskeméti Törvényszék

2024.04.12. 12:10

Halálra verte ismerősét az ittas férfi

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiszabott 7 év szabadságvesztés helybenhagyása indokolt abban az ügyben, amelyben egy férfi halálra verte az ismerősét.

Baon.hu

A Kecskeméti Törvényszék ítélete szerint a férfi 2022 szeptemberében a családtagjaival testvére névnapját ünnepelte.  Jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott, majd a ház udvarán lévő asztalra borulva elaludt. A sértett szintén ittasan, hívatlanul érkezett az ingatlan nyitott kapuján keresztül, ahol cigarettát kért az alvó férfitől, aki a kérést persze nem teljesítette. A sértett ezután egy pohárral hátulról fejbe dobta, felugrott az asztaltól, a másik férfi ököllel többször arcon ütötte, majd egy székkel tovább bántalmazta, aki az ütések hatására a földre került és a fejét is beütötte.

bántalmazás, ügyészség, kék hír
Megfelelőnek tartja az ügyészség az ismerőse halálát okozó férfi büntetését
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A bántalmazott férfi a kórházi gyógykezelés ellenére meghalt.

A Kecskeméti Törvényszék az elkövetőt halált okozó testi sértés bűntette miatt, mint többszörös visszaesőt 7 év fegyházra és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet ellen a férfi és védője enyhítésért fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szerint az elsőfokú ítélet megalapozott, a férfi cselekményének minősítése törvényes, a kiszabott büntetés pedig arányos, ezért a védelmi fellebbezéseket alaptalannak ítélve a törvényszék ítéletének helybenhagyását indítványozta.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában