Bűnügy

2024.04.08. 08:09

Tizenhárom helyen vásárolt egy talált bankkártyával a halasi nő

A nyomozók vádemelést javasolnak egy halasi nővel szemben, aki néhány óra alatt 13 helyen vásárolt más pénzéből.

Tapodi Kálmán

Egy kiskunhalasi vállalkozó február 12-én bement a rendőrségre feljelentést tenni, mert a céges folyószámla rutinellenőrzésekor azt vette észre, hogy közel 60 ezer forintnak lába kélt. Tüzetesen átnézte a kiadásokat, és felfedezte, hogy február 3-án délutántól február 4-én reggelig valaki tizenhárom helyen vásárolt különböző termékeket, és ezeknek az árát a vállalkozó betéti társaságának folyószámlájára terhelték.

bankkártya, lopás, bűnügy
Tizenhárom helyen vásárolt egy talált bankkártyával a halasi nő
Forrás:  shutterstock.com / illusztráció

A tulajdonos elkezdte keresni a számlához tartozó bankkártyát, ekkor vált világossá számára, hogy azt elveszítette valahol. A költésekből pedig az is kiderült, hogy a fizetőeszközt valaki meg is találta, ám ahelyett, hogy azt visszajuttatta volna a jogos tulajdonosnak, boltról boltra járva vásárolgatni kezdett. Dohánybolt, ABC, kávézó, töltőállomások eshettek az útjába, és mindenhol elköltött némi „idegen” pénzt a kártya segítségével.

A nyomozók több térfigyelő és biztonsági kamera felvételét lefoglalták, és ezek alapján szinte azonnal beazonosították a feltételezett tettest. Az információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettével gyanúsítható 28 éves nő a kihallgatásán beismerő vallomást tett. A jelenleg szabadlábon védekező gyanúsított ügyében a vizsgálat befejeződött, a nyomozók vádemelést javasolnak, ezért az ügyet átadták az ügyészségnek – közölte a vármegye rendőrsége.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában