Nagyszabású akció

2024.04.12. 12:20

Öt helyszínen csaptak le a drogkereskedőkre Kecskeméten – videóval

Öt helyszínen hét embert fogtak el a rendőrök. A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedtek Kecskeméten – számolt be a vármegye rendőrsége a police.hu oldalon.

Tapodi Kálmán

Mint írták: a nyomozóknak olyan információ jutott a birtokába, hogy Kecskeméten egy csoport kristályként ismert, új pszichoaktív anyagokat árul. Több hónapos nyomozás vette kezdetét, melybe aktívan a Kecskeméti Járási Ügyészség munkatársai is bekapcsolódtak.

akció, rendőrség, drogkereskedők
Öt helyszínen csaptak le a drogkereskedőkre Kecskeméten
Forrás: Bács-Kiskun vármegyei rendőrség Facebook-oldala

Egy összehangolt akció keretén belül kedden több rajtaütést tartottak a Bács-Kiskun vármegyei rendőrök. Az elfogásokban a főkapitányság munkatársain felül a kecskeméti rendőrök, valamint a Bács-Kiskun, Baranya és a Jász-Nagykun-Szolnok vármegye kommandósai, kutyás rendőrök és ügyészek vettek részt. 

A nagyszabású akcióban 5 helyszínen 7 embert fogtak el. A házkutatások során kábítószergyanús anyagokat, készpénzt és a terjesztéshez szükséges eszközöket találtak és foglaltak le a nyomozók. A lefoglalt anyagokat szakértő vizsgálja. Vagyonvisszaszerzés céljából közel 9,5 millió forintot, aranyékszereket és telefonokat foglaltak le a nyomozók.

Az elfogott személyekkel szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt indult büntetőeljárás. Az ügyészség kezdeményezésére a bíróság elrendelte letartóztatásukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában