MÁV

2024.03.04. 16:28

Vonatgázolás: megnő a menetidő a Budapest-Cegléd-Szeged és a Budapest-Lajosmizse vonalon

Elgázolt egy embert egy személyvonat Budapest XIV. kerületében, a Mexikói útnál, a Kacsóh Pongrác út közelében.

Baon.hu

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és fővárosi hivatásos tűzoltók vonultak ki a helyszínre. Az egységek áramtalanították a mozdonyt – írja a katasztrófavédelem.

vonatgázolás, baleset, menetidő, MÁV
Elgázolt egy embert a vonat Budapesten
Forrás: police.hu / illusztráció

A Szegedről Budapestre tartó, Kőbánya-Kispestről 15:02-kor továbbindult Napfény InterCity (IC 725) elgázolt egy embert a Nyugati pályaudvar és Zugló között – tájékoztat a mavcsoport.hu. A helyszínelés ideje alatt – várhatóan kora estig – csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok az érintett szakaszon, emiatt a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony, a Budapest-Cegléd-Szeged és a Budapest-Lajosmizse vonalon 10-20, esetenként 20-30 perccel​ hosszabb menetidőkre, rövidebb útvonalon közlekedő járatokra kell számítani.

A torlódások és késések csökkentése érdekében:

  • a monori S50-es és a lajosmizsei S21-es vonatok csak Kőbánya-Kispestig közlekednek és onnan indulnak,
  • a ceglédi Z50-es vonatok 5 perccel később indulnak a Nyugati pályaudvarról, így biztosítva a csatlakozást Kőbánya-Kispesten az S50-es vonatokhoz,
  • a Nyugati pályaudvarról minden óra 20-kor induló Nyírség és Tokaj InterCity-k Kőbánya alsón is megállnak, biztosítva az eljutást Kőbánya-Kispestre és a csatlakozást az S21-es vonatokhoz.

A balesetben érintett Napfény InterCity (IC 725) utasait várhatóan átszállítják egy másik vonatra. A baleset okozta közlekedési helyzet miatt a MÁV az utasok elnézését és türelmét kéri.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában