Bűnügy

2024.03.21. 09:32

Vádemelést javasolnak a dunavecsei szoborrongáló ellen

Egy 29 éves román férfi kétszer is megrongálta azt a Szűzanya szobrot, amely egy dunavecsei körforgalom közepén áll. A rongáló összesen 1,2 millió forintot meghaladó kárt okozott az egyházközségnek. A kunszentmiklósi nyomozók vádemelést javasolnak egy férfivel szemben – adta hírül a vármegye rendőrsége a police.hu oldalon.

Tapodi Kálmán

Forrás: police.hu

A férfi tavaly május 19-ére virradóra, valamint december 31-én hajnalban követte el a bűncselekményeket, melyek során megrongálta a vallási műalkotást. A nyomozók rövid időn belül beazonosították és őrizetbe vették a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható – 29 éves – román állampolgárt. A férfi először tagadta bűnösségét, ám később beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy első alkalommal ittasan sétált, és amikor a körforgalomhoz ért, kővel dobálta meg a szobrot. Szilveszterkor pedig összeveszett a feleségével, majd felpattant az anyósa kerékpárjára, hogy kiszellőztesse a fejét. Amikor biciklizés közben a város szélén lévő körforgalomhoz ért, egy baltával ráütött a szobor fejére, ami összetört. A műalkotást mindkét alkalommal több százezer forintért tudták csak helyreállítani.

szobor, Dunavecse, rongálás
Megrongálták a szobrot
Forrás: police.hu

A jelenleg már szabadlábon védekező külföldi ügyében a nyomozás befejeződött. Ellene vádemelést javasolnak, ezért az iratokat vádemelés javaslatával adták át a helyi ügyészségnek – olvasható a közleményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában