Országos Polgárőr Szövetség

2024.03.15. 12:36

Több Bács-Kiskun vármegyei polgárőr és munkatársunk is elismerést kapott

Több Bács-Kiskun vármegyei polgárőrt, és egy polgárőr-egyesületet is elismeréssel illetett az Országos Polgárőr Szövetség a március 14-én, a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központban nemzeti ünnepünk alkalmából megtartott ünnepségén.

Horváth Péter

A rangos eseményen dr. Simicskó István országgyűlési képviselő, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke köszöntőjében a polgárőrök munkáját méltatta. Mint fogalmazott, a polgárőr-egyesületek olyan aktív szervezetek, melyek az állampolgárok biztonságérzetét erősítik szerte az országban, ami elismerésre méltó cselekedet. Az országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a polgárőrség rendkívüli volta abban is rejlik, hogy tagjai egy individualista világban mégis a közösséget szolgálják önkéntesen, szabadidejüket feláldozva.

20240315_Polgaror elismeres_kecskemet_HP_PN.01
Balról: dr. Fekecs Dénes, Pálinkás János, Törőcsik Dávid, Kaszás Mihály, Horváth Péter, dr. Szigeti László
Fotó: Kapott fotó

Jelen korunk veszélyeire felhívva a figyelmet Simicskó István hangsúlyozta: a szabadságot elérni nehéz, de elveszíteni könnyű. Éppen ezért fontos, hogy a szülőföldünket megóvjuk, és ezt csinálják a polgárőrök, a rendőrség nélkülözhetetlen partnereként vigyázzák az ország biztonságát.

Simicskó István kiemelte, hogy 1848 üzenete is ez, és a nemzetőr és a polgárőr gondolat találkozik: őrizni a társadalmat, a békét és a biztonságot. Az országgyűlési képviselő arról is beszélt, hogy mérföldkő volt a szervezet életében, amikor a polgárőrség köztestület lett. Hozzátette: a különböző kihívásokra tagozati bővüléssel reagál a polgárőrség, ami a lehető leghatékonyabb működést segíti elő.

Mint Simicskó István elmondta, a polgárőrök lokálpatrióták, akik közösséget formálnak, ez pedig adekvát cselekvés a globalizáció kihívásaira, hiszen a közösségek formálása nemzeti válasz, amit kultúránk és nyelvünk megmaradására adunk. Éppen ezért a polgárőrség nem csak a biztonság, hanem az értékek védelme is – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő beszédében.

A köszöntő után elismerések átadása következett. Az év polgárőre lett Kaszás Mihály, a Hercegszántói Polgárőr Egyesület elnöke. Az év polgárőr-pedagógusa elismerésben részesült Törőcsik Dávid, a Kiskunhalasi Városőrség és Polgárőr Egyesület polgárőre. Év Polgárőr Egyesülete elismerést kapott a kecskeméti Hetény Vezér Polgárőr Egyesület. Az elismerést Pálinkás János elnök vette át.

A Polgárőrség Sajtódíjában részesült munkatársunk, Horváth Péter, aki egyben a Bács-Kiskun Vármegyei Polgárőr Szövetség sajtóreferense.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában